Kauni

Kauni

Her på siden finder du hele vores udvalg af det eksklusive Kauni garn. Garnet består af 100 % ren uld, og det kommer i et væld af forskellige farver og farvesammensætninger. Uanset hvad du helst vil strikke eller hækle, er der en type Kauni garn, som matcher dine ønsker. Garnet passer som udgangspunkt til pind 3-4, og strikker du i dobbelttråd, skal du op på pind 4,5. Husk dog altid at lave en strikkeprøve, inden du går i gang, da vi alle strikker forskelligt.

Kauni garn er uldgarn i højeste kvalitet

Kauni garn er et klassisk totrådet uldgarn, som stammer fra Estland. Alle garntyperne er lavet af 100 % ren uld i høj kvalitet, der ikke blot gør garnet lækkert at arbejde med og bære, men også drøjt i brug.  Uanset hvad du strikker med dit nye Kauni garn, vil du dermed få et lækkert og sprødt resultat. Kauni garn kommer i mange skønne farver, og på siden her finder du både ensfarvede eller multifarvede varianter. Garnet er særligt kendt for sine meget flotte indfarvninger, men i modsætning til mange andre producenter bruger Kauni ikke indfarvningsnumre. Er du på udkig efter et unikt resultat, kan du let strikke eller hækle de ensfarvede nøgler sammen med de multifarvede. Det giver ofte meget flotte effekter, og derudover gør det også dit resultat helt unikt.

Brug dit Kauni garn mest optimalt

Er du vild med at strikke eller hækle, kender du garanteret også glæden ved at benytte garn i høj kvalitet. Nok betaler du mere for det, men garnets højere kvalitet betyder alverden for din oplevelse – både af at strikke dit projekt, men også af det færdige resultat. Sådan forholder det sig også med Kauni garn. Kauni garn er et højt elsket garn hos mange dygtige strikkere, da den 100 % rene uld giver et utrolig lækkert udtryk. Ulden har mange gode kvaliteter i sig selv, og når de kombineres med de smukke farver og indfarvninger, så står du til sidst med et garn, som er svært at matche – både når det kommer til kvalitet og udtryk.

Garnet fra Kauni, som du finder på siden herover, passer som udgangspunkt til pind 3-4 og pind 4,5, hvis du strikker med dobbelttråd. Vi anbefaler dog altid at lave en strikkeprøve med dit ønskede Kauni garn, inden du går i gang. Husk også at vaske strikkeprøven. På den måde får du den bedst mulige indikator på, om garnet passer til det projekt, du har i tankerne – og om størrelsen kommer til at passe i sidste ende! Du kan nemlig ikke være sikker på at ramme din ønskede størrelse, før du er sikker på, at strikkefastheden passer med det Kauni garn, du har valgt.

Opbevaring og vask af dit garn fra Kauni

Hvis du vil undgå at dit Kauni garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet til formålet. Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ, hvorfor mange lægger cedertræskugler ned til garn såvel som igangværende projekter for at beskytte mod dyrene.

Når du har færdiggjort et projekt i Kauni garn, som du har lagt tid og hjerte i, er du garanteret meget forhippet på at passe bedst muligt på det efterfølgende. Her er det helt essentielt at vaske dit strik korrekt. Vasker du i maskinen, anbefaler vi, at alt dit strik i uld vaskes separat på uldprogram for på den måde at give det den mest skånsomme behandling. Centrifuger godt og tør derefter dit strik liggende fladt, gerne på et håndklæde. Helt optimalt er det, hvis der er gulvvarme! Brug desuden aldrig en vaskepose, når du vasker håndstrikkede modeller i uld. Dette skaber friktion, som kan føre til, at modellen stamper.

Det er også meget vigtigt, at der bruges specielt uldvaskemiddel, da ulden ellers vil filte, og dit projekt vil være ødelagt. Her kan vi i høj grad anbefale vaskemidlet Eucalan, som er en meget let og skånsom måde at vaske sin uld på. Eucalan er også oplagt, hvis du synes, at dit uldstrik kradser. Efter en vask med Eucalan vil fibrene typisk føles blødere mod huden.

Find alt til dine strikkeprojekter her hos VegaGarn

Beslutter du, at Kauni garn er det helt rigtige valg til dit næste projekt, er der mange gode grunde til at handle her hos VegaGarn. En ting er naturligvis vores store udvalg, som er med til at sikre, at du finder alt det, du skal bruge, her hos os. Vi har naturligvis garn i højeste kvalitet – også fra andre mærker end Kauni – og vi forhandler også tilbehør, strikkepinde, opskrifter og meget andet. Uanset hvad du går efter, vil du få høj kvalitet og lækre varer.

Er du i tvivl om noget, er du også altid velkommen til at kontakte os. Vi kender vores sortiment indgående, og vi hjælper dig meget gerne videre ved eventuelle tvivlsspørgsmål. Vi tilbyder desuden også både hurtig levering og billig fragt – og vi betaler faktisk fragten, hvis du køber for mere end 499 kr.  Se hele vores udvalg af det populære Kauni garn herover og find dine favoritter med det samme!