Alva

Alva

Alva fra Filcolana er et tyndt, 2-trådet garn, der består af 100 % alpakauld. Derfor er garnet også både let og blødt, og det har samtidig en smuk glans. Dette gør, at det passer rigtig godt sammen med andre garntyper, hvilket blot er en fordel, da det ofte benyttes som følgetråd. Her er det et glimrende alternativ til tyndt mohairgarn, hvis man foretrækker alpakauld og de helt særlige fibre, dette har. Vi har samlet et bredt udvalg af farver fra den smukke garnserie her hos VegaGarn, så du kan matche dit Alva garn med de øvrige garntyper, du ønsker at arbejde med, uden problemer.

Ikke på lager
SKRIV MIG OP!

Fordele ved at vælge Alva garnet til strik

Garnet Alva fra Filcolana består udelukkende af alpakauld, som både er blød mod huden og lækker at arbejde med. Garnet er spundet op med 2 tråde af blød alpakauld og kan derfor strikkes på rundpind, uden at det strikkede vrider skævt. Alva garnet vil dog oftest blive brugt som følgetråd i f.eks. en sweater, cardigan, bluse eller andet, og den har derfor heller ikke en vejledende strikkefasthed eller pindestørrelse. Følgetråde bruges ofte til at tilføre strikketøjet lidt ekstra. Hvad dette ekstra er, afhænger helt af den pågældende følgetråd. Mohairgarn tilføjer typisk en lethed samt et blødt og luftigt look, og følgetråde i silke giver gerne ekstra blødhed.

Med Alva Filcolana garn kan du dog imidlertid tilføre alle alpakauldens gode egenskaber, og samtidig bruge fibrene til at tilføre dit strikketøj ekstra glans og mere struktur. Uldens gode egenskaber skyldes, at alpakaer bor høj oppe i bjergene, og derfor har brug for en uld, der isolerer og varmer – faktisk op til 4 gange så meget, som uld fra får. Derfor er Alva garnet også et oplagt valg til mange forskellige typer strikkeprojekter, og der findes derfor også mange opskrifter, der tager udgangspunkt i det lækre garn. Det er Filcolana, der står bag garnserien, og de har en masse gratis opskrifter, der passer til Alva – se dem her.

Pas godt på strikketøj strikket med Alva garn

Alva garn er et meget let uldgarn, og der er derfor også særlige forhold, du skal være opmærksom på, hvis du bruger garnet til tøj og beklædningsgenstande og derfor ønsker at vaske det. Grundet garnets særlige struktur bør det nemlig kun håndvaskes, og som det gælder for det meste andet uld, så bør det også tørres liggende. I mange tilfælde kan det være nok at lufte modellen, men er det nødvendigt med vask, bør tøjet behandles så skånsomt som muligt. Brug eventuelt vaskemidlet Eucalan, som du også finder i udvalget her hos VegaGarn, der er specielt udviklet til uld.