Håndfarvet garn

Håndfarvet garn

Velkommen til kategorien med håndfarvet garn, hvor du kan gå på opdagelse blandt et væld af farvevarianter, der bærer håndfarvningens unikke særpræg. Her hos VegaGarn forhandler vi garn i en bred vifte af forskellige farvenuancer, men det er uden tvivl vores håndfarvede garn, der har de fleste farvenuancer. Idet farvningen laves i hånden, er det svært at genskabe den samme farve i hvert parti – og faktisk også i hvert garnnøgle – men det er også det, der giver garnet dets charme. Snyd derfor ikke dig selv for et kig på udvalget her nedenfor, der kan leveres indenfor blot 1-3 hverdage.

Hurtig levering

Håndfarvet garn er blevet populært igen

Før i tiden blev alt garn håndfarvet, men med årene gjorde den teknologiske udvikling det muligt at overlade dette arbejde til maskiner. Disse kunne ikke kun sikre langt mere ensfarvet garn, de kunne også farve langt større mængder samtidig. En del af den charme, der kendetegnede det håndfarvede garn, gik dog tabt i denne overlevering, og derfor bringer vi den nu tilbage med dette udvalg. Her har vi samlet et bredt udvalg af håndfarvet garn i høj kvalitet, så du frit kan vælge om du foretrækker det ensfarvede garn eller det unikke farvespil, der kendetegner håndfarvet garn.

Forskellene i farvetonerne skyldes ikke, at den ene metode er bedre end den anden, det skyldes blot, at håndfarvet garn – som alle andre håndlavede produkter – bærer præg af den menneskelige indflydelse. Uanset hvor dygtig farveren er, er det nemlig svært at genskabe den samme farve fra parti til parti, og nogle gange vil farverne faktisk også variere fra garnnøgle til garnnøgle. Metoden bygger på de samme håndværksmæssige traditioner som før i tiden, og nu – såvel som dengang – ved man, at håndfarvningen aldrig giver det samme resultat to gange.

Håndfarvet garn med unikke farvekombinationer

Det er derfor også vigtigt at være opmærksom på garnets unikke farvespil, inden man begynder at arbejde med det. Når du ikke kan være sikker på at få to garnnøgler, der er ens, skal du nemlig tage højde for eventuelle farveskift. Derfor anbefales det også gerne, at man skifter lidt mellem garnnøglerne, når man benytter håndfarvet garn, hvis man ønsker, at det færdige produkt skal have samme farvenuancer hele vejen igennem. Det anbefales også, at du sikrer, at du har nok garn til at færdiggøre projektet, så du ikke pludselig skal ud at købe ekstra – muligvis i en anden farvenuance. Er det imidlertid de unikke og skiftende farvemønstre, der gør garnet her til det oplagte valg for dig, så skal du endelig ikke holde dig tilbage.

Der er rigeligt med smukke farvesammensætninger at vælge imellem, og du kan være sikke på, at alle de forskellige typer lever op til samme høje kvalitetsstandarder, som vi sætter for vores øvrige sortiment. Selvom det håndfarvede garn har sine unikke særpræg, så har det på den måde meget tilfælles med resten af garnsortimentet, og du kan være sikker på, at det er rart at arbejde med. Dette afhænger naturligvis af fiber- og materialesammensætningen, da nogle typer kan kræve en mere erfaren hånd, men her hos VegaGarn har vi håndfarvet garn til strikke- og hækleentusiaster på alle niveauer.

Skab noget særligt med garn farvet i hånden

Håndfarvningen giver dermed garnet en helt unik farve, som er med til at sikre, at også det færdige produkt bliver helt unikt – uanset om du benytter garnet til strik, hækling eller noget helt tredje. Idet garnet er farvet i hånden og dernæst stikkes eller hækles af dig, kan du også være sikker på, at dit produkt bliver noget helt for sig selv. Der vil ikke være andre, der kan genskabe den samme unikke farve eller det levende udtryk, og uanset om du beholder resultatet selv eller giver det som gave, vil det med sikkerhed sprede glæde.

 

Håndfarvet garn er som oftest fyldt med smukke farver fra hele regnbuens palet, da der jo netop her er særligt fokus på farvningen. Ofte vil håndfarvet garn også være noget dyrere end garn, der er farvet på en fabrik. Der skal betales mere i løn, og der er flere folk inddraget i forarbejdningen med garnet. Dernæst benyttes der gerne plantefarver eller med kunstigt fremstillede farver, som naturligvis også har betydning for både slutresultatet, men også for prissætningen. Her hos VegaGarn sørger vi dog for at have håndfarvet garn i forskellige prisklasser, så alle har en chance for at finde det, de er på udkig efter – uanset hvor stort eller lille et projekt de står overfor.

Sørg for at opbevare dit håndfarvede garn sikkert

Det gør dog ikke den store forskel, om dit garn er blevet farvet på den ene eller den anden måde, hvis først det bliver angrebet af møl. Derfor bør du altid tage dine forholdsregler, når du vælger særligt håndfarvet garn til dine strikkeprojekter. Du kan blandt andet opbevare dit garn og dine igangværende projekter i plastikposer, plastikspande eller plastikbeholdere med tætsluttende låg, der holder møllene væk. Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ, så det er også muligt at benytte duft til at beskytte dit garn. Der er dermed flere ting, du kan gøre for at undgå, at dit håndfarvede garn bliver angrebet – og ødelagt – af møl.

Lækkert, håndfarvet garn fra anerkendte mærker

Farverne er ikke det eneste, der adskiller vores udvalg af håndfarvet garn fra andet garn på markedet. Vi har nemlig udvalgt garn fra nogle af de bedste producenter på markeret, som er kendt for at levere en imponerende kvalitet. I sortimentet finder du derfor blandt andet håndfarvet garn fra Lana Grossa, der samarbejder med KnitPros fabrikker i Indien i forhold til farvningen af garnet. Ikke nok med at den tyske producent går ekstra meget op i farvningen af deres garn, så bærer alle deres produkter også tydeligt præg af den tyske grundighed. Det kan både mærkes og ses, om man er derfor ikke i tvivl, når man står med et af deres produkter i hænderne.

Hver enkelt type håndfarvet garn består desuden af en særlig kombination af materialer som uld, bomuld, merinould, alpakauld og polyamid, der tilsammen er med til at skabe et garn, der er både lækkert at arbejde med og behageligt at have på. På den måde kombinerer man også materialernes gode egenskaber, så den samme garntype kan bidrage med uldens varme og bomuldens komfort. Idet materialesammensætningen varierer fra garntype til garntype, bør du dog altid læse mere om garnet, inden du beslutter dig. Derfor har vi hos VegaGarn sørget for så vidt muligt at oplyse om strikkefasthed, løbelængde, forholdet mellem materialerne og vaskemuligheder, så du har nemmere ved at finde den rigtige type.