Spinni

Spinni

Spinni garnet fra Isager består af 100 % uld, der både er spundet og farvet i Danmark. Dette er med til at sikre dig en gennemgående høj kvalitet på tværs af de mange varianter, som man også kender fra Isagers andre garnserier. Garnet kan desuden både strikkes for sig selv og sammen med andre garntyper, så det er et utroligt alsidigt garn, der lader dig tilføre uldens gode egenskaber til dit strikketøj. Derfor er den naturligvis også at finde i et væld af farver her hos VegaGarn, så du har gode chancer for at matche Spinni garnet til dit projekt. Se hele udvalget her nedenfor.

Hurtig levering

Hurtig levering

Hurtig levering

Hurtig levering

Hurtig levering

Hurtig levering

Spinni er et af de mange lækre uldgarner fra Isager

Spinni fra Isager er et entrådet uldgarn, der er spundet i 100 % uld. Det er spundet fint og tyndt, da det bygger på gamle traditioner fra Island, hvor uldgarn blev spundet i hånden med henblik på at skabe så fin en tråd som muligt. Spinni garnet er dog ikke helt så tyndt som disse, der efter sigende skulle have været så tynde, at eksempelvis et sjal skulle have kunne trækkes igennem en fingerring, hvis det var strikket med entrådet garn. Derfor kan det også bruges i mange forskellige sammenhænge, og det kan strikkes både for sig selv og sammen med andre garntyper – men det er særligt godt som følgetråd.

Det bevarer desuden sin struktur, selv når det er strikket, og bruges det til eksempelvis kniplingsstrik, vil det færdige produkt holde sig smukt længe. På den måde kan du eller den heldige modtager få glæde af såvel garnet som det strikkede i længere tid.Da Spinni garnet er et entrådet garn, der er spundet i samme retning, egner det sig dog ikke så godt til glatstrikning på rundpind. Her risikerer man nemlig at strikketøjet vil vride sig skævt, om end man sagtens strikke frem og tilbage på rundpinden. Man kan derfor med fordel benytte Spinni garnet til mønsterstrikning, hvor der sjældent vil opstå problemer med skævvridning. Garnets struktur vil desuden være et smukt element i det strikkede stof, der både springer i øjnene og tilfører noget helt særligt til det færdige produkt. Se mere om Spinni garnet ved at besøge Isager.

Lad vores opskrifter inspirere dig til strik med Spinni garn

Da det er både lækkert at arbejde med og kan strikkes på flere forskellige måder, har Spinni garnet gennem årene inspireret flere forskellige opskrifter. Vi har samlet et udvalg af disse i webshoppen her hos VegaGarn, så du altid kan søge inspiration hos os, hvis du mangler den. Derefter et det blot at finde den farve i det lækre garn, der bedst matcher din vision for projektet, eller den opskrift, du vælger at følge. Se alle vores farver i Isager Spinni garn, eller tag et kig på udvalget af opskrifter her:

Det er dog værd at være opmærksom på, at garnet leveres i fed, og at du derfor skal tage visse forholdsregler inden brug. Det kan nemlig rulles om til et garnnøgle inden brug. Hvordan du foretrækker at gøre dette er helt op til dig, men her hos VegaGarn forhandler vi både garnvinder og krydsnøgleapparater, der kan gøre processen nemmere.