Alpakka Silke

Alpakka Silke

Fakta om Alpakka Silke

  • Materialet er 70% baby alpaka og 30% mulberry silke
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 200 meter pr. 50 gram garn
  • Strikkefastheden er 27 masker = 10 cm
  • Passer fint til pinde nr. 3
  • Kan vaskes på uldprogram ved 30 grader og skal tørres liggende

Alpakka Silke garn består af 70 % baby alpakauld og 30 % mulberry silke, som tilsammen giver garnet dets helt unikke struktur. Strukturen i garnet er med til at gør edet velegnet til blandt andet babystrik. Det er nemlig blødt og luksuriøst – både at have på og arbejde med. Dette er en af de mange grunde til, at vi har valgt at inkludere det i sortimentet her hos VegaGarn, hvor vi går op i at tilbyde vores kunder det bedste udvalg af kvalitetsgarn.

Her på siden finder du derfor også Sandnes’ Alpakka Silke i en bred vifte af farver og farvenuancer, som du frit kan vælge imellem eller blande, lige som du har lyst. Det er den samme høje kvalitet, der går igen på tværs af hele paletten.

 

Alpakka Silke – Så bliver det ikke bedre !!!

Alpakka Silke fra Sandnes Garn er dejligt blødt og er en skøn udsøgt kvalitet af luksusgarn. Alpakka Silke er specielt velegnet til babytøj, bløde bluser, trøjer og til tilbehør. Garnet er en fin blanding af baby alpaca og mulberry silke. Alpakka Silke bruges meget ofte til at strikke de blødeste babytæpper til de helt små.

Garnets blødhed vil desuden ikke blot være til glæde for ham eller hende, der skal have det færdige produkt, men også for dine hænder. Det er nemlig utroligt rart at røre ved, hvilket vil gøre arbejdet til en ren fornøjelse.

Se alle vores farver i dette lækre garn.

Lidt nørderier om materialer og alpaka’er.

Materialet baby alpakka, som bruges til dette garn, er ikke fibre fra søde små alpaka-babyer, men betegnelsen som bruges om alpakafibre mellem 20-23 micron (mikrometer) og er en af de fineste og blødeste alpakakvaliteter som bruges til håndstrikkegarn. Denne blødhed sammen med silkens glatte overflade, giver en kvalitet som mærkes ekstra mild og sval mod huden. Både alpaka og silke har gode varmeregulerende egenskaber og silken har en unik fugtighedsabsorberende egenskab. Alpakka indeholder ikke lanolin.

Ulden til dette garn kommer fra Alpaka’er, der bor i de høje Andesbjerge i Bolivia og Peru i Sydamerika. Alpakaen er mellem 80-100 cm høj og lever af græs og foretrækker at bo højt deroppe i 3000-3500 meters højde.

Her kan du finde opskrifter, der passer til Alpakka Silke

Alpakka Silke garnet er udviklet af den norske garnproducent Sandnes garn. Virksomheden er et  spinderi, der har produceret godt garn siden 1888. Sandnes Garn producerer garn i den allerbedste kvalitet, men også står bag en lang række strikkeopskrifter der passer til garnet.

Du kan naturligvis finde flere af disse modeller i vores sortiment. Og netop i vores sortiment, har vi flere inspirerende opskrifter, der alle gør brug af Alpakka Silke og er udviklet til at vise garnet frem fra dets bedste side. Der er opskrifter til både babyer og voksne, men det er naturligvis ikke det eneste, du kan bruge Alpakka Silke garnet til. Under hvert enkelt produkt her på siden kan du derfor læse mere om løbelængde, strikkefasthed og anbefalet pindestørrelse, således at du nemt kan vurdere, hvilke andre projekter og opskrifter garnet egner sig til.

Sandnes Alpakka Silke kan vaskes på uldprogram.

Det er ikke alle typer uldgarn, der kan vaskes i vaskemaskinen. Men netop denne garntype fra den norske producent kan vaskes på uldprogram ved 30 grader. Derefter skal strikketøjet blot lægges til tørre fladt på et håndklæde. På denne måde giver man garnet den mest skånsomme behandling, så det kan holde sig flot i lang tid.

I den forbindelse er det også vigtigt at huske, at brug af vaskepose kan skabe friktion, som får strikketøjet til at stampe/filte. Vi anbefaler desuden, at man bruger et vaskemiddel, der er udviklet specielt til uld – uanset om man håndvasker eller benytter vaskemaskinen.

Bekæmp møllene før de kommer !!!

Møl er et af de mest almindelige skadedyr i Danmark. De kommer som oftest ind i vores huse om foråret og det er deres larver, der gnaver hul på dit tøj i klædeskabet. Du opdager typisk et mølangreb ved, at det ser ud som om, dit tøj er vasket sammen med søm, skruer eller noget andet skarpt, der har lavet bittesmå huller i tøjet.

For at undgå mølangreb, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.