Tynn Line

Tynn Line

Fakta om Tynn Line

  • Materialet er 53 % bomuld, 33 % viskose og 14 % hør.
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca 220 meter.
  • Strikkefastheden er 27 masker = 10 cm på pind 3
  • Tynn Line kan vaskes i vaskemaskinen på 30 grader
  • Skal tørres liggende.

Tynn Line garnet fra Sandnes garn er et både lækkert og let garn, der består af en udsøgt blanding af bomuld, viskose og hør. Det er en videreudvikling af deres populære Line garn, som er gjort tyndere uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller alsidighed. Tynn Line garnet kan nemlig bruges til et væld af forskellige strikke- og hækleprojekter, og derfor findes det også i mange kreative farver. Vi har sammensat en varieret pallet her hos VegaGarn, så du med sikkerhed kan finde en farve – eller flere – der passer til dit næste projekt.

Giv dit strikketøj et hør-look med Tynn Line

 

Selvom strik og hækling giver en utroligt mange kreative muligheder, så tænker de fleste nok alligevel på hjemmestrikket tøj og tilbehør, når snakken falder derpå. Derfor findes der også meget håndstrikkegarn, der egner sig særligt godt til strik og hækling af beklædningsgenstande. En af disse garntyper er Tynn Line sommergarn fra Sandnes garn.

For at fremstille Tynn Line garnet, har Sandnes garn sammensat en unik blanding af bomuld, hør og viskose – hvoraf særligt hør og bomuld har været brugt i tøjproduktionen i mange år.

Med denne blanding får garnet bomuldens og viskosens absorberende og bløde egenskaber, kombineret med hørs svale følelse. Viskosens blankhed sammen med hørrens mathed giver garnet en spændende struktur og overflade.

Disse egenskaber gør garnet til et foretrukket valg til strik og hækling af sommertøj til både børn og voksne, men det kan også sagtens bruges til andre kreative projekter med garn. Derfor findes Tynn Line garnet også i mange farver, men uanset hvilken farve du vælger, vil det færdige produkt have et flot hør-look. Derfor egner garnet sig også rigtig godt til fremstilling af tøj til sommerbrug, og garnet er både let, blødt og slidstærkt. Se alle farverne her.

 

Her kan du finde modeller, der passer til Tynn Line

 

 

Sandnes garn står bag garnserien Tynn Line

 

Det er den populære garnproducent Sandnes garn, der har udviklet Tynn Line garnet, og dette har de gjort med udgangspunkt i en anden af deres garnserier. Tynn Line fra Sandnes garn er nemlig en tyndere udgave af deres Line garn, som i modsætning til Tynn Line serien er 4-trådsgarn og ikke 3-trådsgarn. Tynn Line garnet er dermed lettere og finere, men det har alle de samme gode kvaliteter som de øvrige varianter. Det findes desuden også i en tykkere variant, der hedder Tyk Line. Alle tre er populære garnserier fra Sandnes garn, og derfor er de naturligvis også at finde her i udvalget hos VegaGarn. Find mere information om alle garnserierne ved at besøge Sandnes garn.

 

Bekæmp møllene før de flytter ind i dit skab !

 

Der er intet mere ærgerligt end at bruge tid på at vælge det rigtige garn, for blot at få det ødelagt af møl. Det samme gælder naturligvis for igangværende strikke- og hækleprojekter. Der er dog flere ting, du kan gøre for at holde møllene væk og har du meget garn derhjemme, er det værd at skrive sig disse råd bag øret.

For at undgå mølangreb, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.

Møl bryder sig heller ikke om duften af cedertræ og lavendel, så måske et par cedertræskugler og et par poser med tørret lavendel, kan afskrække de sultne dyr?

Møl er et af de mest almindelige skadedyr i Danmark. De kommer som oftest ind i vores huse om foråret og det er deres larver, der gnaver hul på dit tøj i klædeskabet. Du opdager typisk et mølangreb ved, at det ser ud som om, dit tøj er vasket sammen med søm, skruer eller noget andet skarpt, der har lavet bittesmå huller i tøjet.

 

Vask dit garn rigtigt og undgå fejltagelser!

 

Vasker du i maskine anbefaler Sandnes Garn, at alle modeller i uld vaskes separat på uldprogram for den mest skånsomme behandling.

Centrifuger godt og tør modellen fladt, gerne på et håndklæde.

Brug aldrig vaskepose, når du vasker håndstrikkede modeller i uld. Dette skaber friktion som kan føre til at modellen filter/stamper.