Pernilla

Pernilla

Her på siden finder du vores udvalg af Pernilla garn, der produceres af den danske virksomhed Filcolana. De har mange års erfaring med garnproduktion, og det ses tydeligt i udvalget af Pernilla garn og den gennemgående høje kvalitet. Garnet består af 100 % uld fra peruvianske højlandsfår, hvis uld både har en unik fylde og en særlig mathed. Dette går igen i Pernilla garnet, og dermed vil du være i stand til at skabe flotte resultater, uanset om du bruger det til strik eller hækling. Se alle de flotteste farver i garnserien her hos VegaGarn.

41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.

Hurtig levering

41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.
41,00 kr.

Pernilla fra Filcolana spindes med uld i højeste kvalitet

Pernilla fra Filcolana er et 3-trådet, lidt løst spundet uldgarn, som egner sig godt til både strik, hækling, valkning og filtning. Dette garn bliver spundet af uld fra sydamerikanske får, og det er den samme uld, som bruges til Peruvian Highland Wool garnserien fra Filcolana. Også denne finder du i vores sortiment, og den primære forskel mellem de to er blot, at Pernilla er et 3-trådet garn, hvorimod Peruvian Highland Wool garnet er 4-trådet. Begge garn typer er desuden kamgarnspundet, hvilket er med til at sikre dig det bedst mulige resultat. Det sikrer nemlig garnets runde form og er desuden med til at gøre tråden regelmæssig og jævn – og på den måde også nem at arbejde med.

Pernilla garnet er desuden elastisk på den gode måde, og derfor egner det sig fantastisk godt til helt almindeligt strik, strukturstrik, strik med snoninger og faktisk også til at blive strikket sammen med andre typer af garn. Pernilla er også et dejligt garn at hækle med, da det ikke skiller ad i trådene. Du kan derfor bruge garnet til både babytøj og babytæpper, til solidt og slidstærkt børnetøj og til voksenstrik og tilbehør. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dine muligheder.

Lad dig inspirere til strik af Pernilla garnets smukke farvenuancer

Filcolana er en af de garnproducenter, der går rigtig meget op i at sammensætte den rigtige farvepalet til hver enkelt kollektion. Derfor findes Pernilla garnet også i mange spændende farver, og vi hos VegaGarn har gjort vores for at udvælge de bedste af disse. Derfor er vores udvalg også både spændende og farvestrålende, og det er den samme høje kvalitet, der går igen på tværs af alle farvenuancerne. Du kan se alle vores farver i Pernilla her, eller ved at gå på opdagelse i udvalget overfor.

Den store variation betyder desuden også, at Pernilla garnet kan bruges til mange forskellige typer projekter, og derfor har det inspireret mange spændende opskrifter. Du finder både brugbare opskrifter her hos os, men Filcolana har flere gratis opskrifter, der passer til specifikt Pernilla garnet. PetiteKnit bruger også Pernilla garnet i flere af deres opskrifter, så udvalget af opskrifter spænder vidt. Vi har samlet lidt inspiration her på siden, som forhåbentlig kan give dig en ide om, hvad Pernilla garnet kan bruges til:

 

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.

Vask

Hvis du vasker i maskine anbefaler vi, at alle modeller i uld vaskes separat på uldprogram, for en mest skånsom behandling. Det er yderst vigtigt, at der bruges specielt uldvaskemiddel, da ulden ellers vil filte.

Brug eventuelt vaskemidlet Eucalan. Det er en meget let måde at vaske sit uld på. Centrifuger godt og tør modellen liggende fladt, gerne på et håndklæde. Brug aldrig vaskepose når du vasker håndstrikkede modeller i uld. Dette skaber friktion som kan føre til at modellen stamper.

Hvordan fjerner du pletter fra uld

Det er ikke nemt og kan ikke altid lade sig gøre at fjerne pletter fra uld. Først og fremmest kan du prøve at fjerne pletterne før de tørrer ind, hvis det kan lade sig gøre.

Gnid eller gnub aldrig på pletten, da det kan give lyse, ’støvede’ områder, der ikke kan fjernes senere. Læg heller ikke uld i blød, inden du vasker det, da det kan give skjolder, farveudløb og afsmitning.

Her er et par ting, du kan prøve af:

  • Skyl pletterne med lidt vand, og dup derefter forsigtigt tørt.
  • Forbehandl’ pletter med lidt koncentreret, flydende finvaskemiddel eller håndopvaskemiddel. Vent i ca. 10 minutter, før du vasker.

Kilder: Forbrugerrådet Tænk, Teknologisk Institut og Forbruksforskningsinstituttet SIFO