Tynn Silk Mohair

Tynn Silk Mohair

Fakta om Tynn Silk Mohair

  • Materialet er 57% mohair, 28% silke og 15% uld.
  • Der er 25 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 212 meter
  • Garnet kan strikkes alene på pind 3-5 mm
  • Tåler uldvask på max. 30 grader
  • Bør tørres liggende.

Tynn Silk Mohair fra Sandnes garn består af en udsøgt blanding af mohair, silke og uld, der er meget let, luksuriøst og fluffy. Samtidig er garntypen også slidstærk og holdbar, hvilket er med til at sikre, at det færdige resultat kan holde til lang tids brug. Mohair filter desuden ikke så let som andre uldkvaliteter, og det er både antistatisk og meget varmende. Tynn Silk Mohair har dermed mange gode egenskaber, og det fås i mange forskellige farvevarianter her hos VegaGarn. Vi går nemlig op i at tilbyde vores kunder det bedst mulige udvalg af garn, og vi bestræber os desuden altid på at levere din bestilling inden for 1-3 hverdage.

Brug Tynn Silk Mohair alene eller sammen med andre garntyper

Tynn Silk Mohair fra Sandnes garn er et af vores meget populære garner. Mohairgarnet, der kommer fra geder, er blandet med silke og lidt uld, og det giver et let og luftigt udtryk. Dette er en af de primære grunde til, at garnet er så populært, da det videregiver dette udtryk, både når det strikkes for sig selv og sammen med andre garntyper. Garnet kan nemlig både strikkes eller hækles, som det er, men det lækre, lette garn kan også bruges sammen med andre typer garn, eller hvor flere tråde bruges samtidigt. Bruges garnet alene, benyttes der typisk tynde strikkepinde eller en tynd hæklenål, så man rigtig får glæde af garnets unikke fibre.

Dette gør også Tynn Silk Mohair garnet velegnet til mange forskellige typer projekter. Går du med planer om at hækle eller strikke et let sjal, som ikke er tungt, men som alligevel har temperaturregulerende egenskaber, er netop denne garntype et oplagt valg. Ikke desto mindre fungerer den også glimrende til strik af trøjer, sweatre og kjoler, hvis den strikkes sammen med andre garntyper, da den er med til at tilføre det bløde og luftige look, garnet selv er kendt for. Den store spændvidde gør også, at garnet findes i et væld af farver, så det netop passer til alle typer projekter. Se alle vores farver i Tynn Silk Mohair her.

Lad dig inspirere til strik og hækling med Tynn Silk Mohair garnet

Du kan også vælge at gå på opdagelse i udvalget af inspirerende opskrifter, der bruger det lækre garn fra Sandnes garn. Her har vi samlet de opskrifter, der bedst viser garnets særlige materialeblanding frem fra sin bedste side, og vi har inkluderet opskrifter til både børn og voksne. Her finder du vores opskrifter til Tynn Silk Mohair:

Blandt de mange opskrifter findes både huer, trøjer og mange andre smarte design, der viser garnet frem fra dets bedste side. Uanset hvilken opskrift du vælger, og hvilken type Tynn Silk Mohair garn du vælger at benytte, kan du dog nyde godt af ulden fra den langhårede sydafrikanske mohairged. I modsætning til fåreuld kradser og stikker mohair ikke. Derimod føles materialet blødt og behageligt på huden, og det minder derfor langt hen ad vejen meget om kashmir. Samtidig er mohairuld også vandafvisende, og det kan absorbere op til 30 % af sin egen vægt i væske. Det sørger derfor for at fjerne fugt og sved fra kroppen, og om vinteren har ulden en god opvarmningseffekt, der modsat virker kølende om sommeren. Se eventuelt mere om garnet hos Sandnes garn.