Alpaca 1

Alpaca 1

Fakta om Alpaca 1

  •  Materialet er 100% fint alpacagarn
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 400 meter pr. 50 gram garn
  • Garnet er spundet og farvet i Peru
  • Bør vaskes i hånden
  • Tørres liggende

Isager står bag en række lækre garntyper og garnserier, hvoraf særligt Alpaca 1 garnet er en favorit her hos VegaGarn. Alpakauldgarnet er nemlig både lækkert og blødt og så kan du benytte Isager Alpaca 1 på mange måder. Da garnet er spundet så tyndt som det er, egner det sig rigtig godt som følgetråd, og det komplimenterer mange forskellige garntyper. Det kan dog strikkes for sig selv, hvis du strikker to tråde sammen. Du kan dermed tilføre alpakauldens gode egenskaber til dit strikketøj på flere måder. Vælger du garn fra Isager, er du altid sikret en høj kvalitet.

Ikke på lager
SKRIV MIG OP!

Alpaca 1 fra Isager er lækkert garn i 100 % alpakauld

Isager er kendt for at levere dansk kvalitetsgarn, og de står også bag garn i 100 % alpakauld, der er dejligt blødt og desuden har alle alpakauldens gode egenskaber. Her på siden finder du vores udvalg af Isager Alpaca 1, der er spundet meget tyndt. Garnet bruges derfor for det meste også som følgetråd, men du kan også vælge at strikke to tråde sammen, hvis man ønsker at bruge garnet for sig selv. Alpaca 1 giver blødhed og fylde til strikketøjet, når det bruges sammen med andre garntyper. Alpakauld er blødt og behageligt mod huden og dejligt varmende. Du kan derfor bruge det til både bluser, tørklæder, nussedyr, cardigans og meget mere.

En af de gode egenskaber alpakaulden i Alpaca 1 garnet bidrager med, er dens særlige isolerende egenskaber. Idet alpakaer lever i et meget koldt klima, er deres uld også tilpasset, så de kan holde sig varme, selv under ekstreme forhold. Derfor isolerer alpakauld også op til 4 til 7 gange så meget som uld fra får. Denne egenskab går igen på tværs af alle de mange varianter, du finder her på siden, og du kan derfor roligt vælge de farver, du fortrækker, eller blande flere forskellige slags. Se alle farverne i garnet her. Uanset hvilken type du vælger, er du dermed sikret det bedste fra både alpakaulden og fra Isager, der har produceret garn siden 1977. Der ligger dermed mange års erfaring bag hvert enkelt garnnøgle, og det mærker man tydeligt på kvaliteten. Se mere om Alpaca 1 ved at besøge Isagers hjemmeside.

Isager Alpaca 1 – strikkefastheden afhænger af kombinationen

Da Alpaca 1 fra Isager primært bruges som en følgetråd, og derfor strikkes sammen med andre garntyper, tager vi her et kig på garnets strikkefasthed. For sig selv har garnet som sådan ikke nogen strikkefasthed, men vi anbefaler forskellige pindestørrelser, alt afhængigt af hvilken type garn man strikker det sammen med.

Alpaca 1 fungerer rigtig godt sammen med de andre kvaliteter fra Isager, og det kan strikkes på alt fra 3 mm pinde til 6 mm pinde, alt afhængigt af hvilken anden garntype man vælger. Strikkes det eksempelvis sammen med Spinni garnet, anbefales pinde på 3-4 mm, strikkes det sammen med Isager Tweed, anbefales pinde på 4-5 mm, og strikkes det sammen med Jensen Yarn, kan man også vælge pinde på 6 mm.

Vaskeanvisning ifølge Isager

Uld vaskes i hånden, medmindre man har en vaskemaskine med et meget skånsomt uldprogram, der kan vaske i kuldslået vand. For at undgå at valke den færdige strikmodel bruges kun lidt sæbe. Brug et godkendt uldvaskemiddel. Hold samme temperatur gennem hele vaske- og skylleprocessen, og vask endelig ikke over 28 grader. Strikmodellen kan med fordel centrifugeres let efter vask. Læg modellen i vaskepose eller pudevår. Efter centrifugeringen lægges modellen til tørre på håndklæder.

Det er ikke nødvendigt at vaske en uldmodel tit. Ofte vil det være nok at hænge den til luftning i fugtigt vejr. Bomuldsgarner og blandingsgarner med hør og bambus kan tåle højere vasketemperaturer, men vi anbefaler samme vask som uldgarnet.

Opbevaring ifølge Isager

Husk at opbevare garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Isager garner er ikke mølbehandlede, da de midler der findes, ikke er uden bivirkninger i forhold til allergikere og i øvrigt også kun holder til første vask.

Rettelser

Strikker du på en Isagermodel der driller, kan du måske finde rettelser til dine problemer her