Sandnes

Sandnes

Sandnes garn har produceret uldgarn siden 1888 og er dermed en af de ældste uldfabrikker i Norge. Virksomheden ligger i byen Sandnes på den norske vestkyst, og herfra producerer de mange populære garntyper, der sælges verden over. Sandnes garn er kendt for at få høj kvalitet, gode materialer og en enorm alsidighed til at gå op i en højere enhed, og derfor har såvel brandet som deres produkter fundet vej ind i sortimentet her hos VegaGarn. Vi går nemlig op i at kunne tilbyde et stort og farverigt udvalg af kvalitetsgarn til vores kunder, og vi leverer din bestilling inden for blot 1-3 dage, hvis du handler her i webshoppen.

Sandnes garn er kendt for kvalitet og godt håndværk

Sandnes garn har eksisteret siden 1888, og i dag er de den største producent af håndstrikkegarn i Nordeuropa. De kombinerer gamle traditioner og materialer med nye innovative ideer, og den gamle fabrik – der er en af de ældste i Norge – huser i dag en af verdens mest moderne spinderier. På den måde er de i stand til at føre de gamle traditioner videre, samtidig med at de udforsker nye materialer og moderne design.

De har produceret uldgarn siden fabrikkens start tilbage i 1888, men i nyere tid er der både kommet nye materialer, nye maskiner og nye tanker til det populære brand, hvis garn sælges over hele verden. Sandnes garn er på den måde et brand med utroligt stor erfaring, og spinderiet producerer godt traditionelt garn, men har også andre og nyere slags garn på programmet – alt sammen lavet med kvalitetsmaterialer.

Deres udvalg er desuden sammensat på baggrund af en tanke om at lægge moden i forbrugernes hænder, og lægge langt større fokus på ’slow fashion’, der ikke bidrager til en brug-og-smid-væk-kultur, men snarere fremmer påskyndelse og holdbarhed. Samtidig har Sandnes garn også stort fokus på dyrevelfærd og gode arbejdsforhold, og på hele rejsen fra får til butik – hvor materialerne undergår vask, karting, spinding, tvinding, bundtning og farvning, inden de samles i nøgler – bliver der taget vare på både dyr og mennesker.

Der benyttes kun kvalitetsmaterialer til Sandnes garn

Sandnes garn er kendt for sin imponerende kvalitet, der tydeligt afspejler, at firmaet har rigtig meget erfaring med garn og garnproduktion. Dertil kommer, at de også udvælger de bedste materialer til deres produkter, uanset om der er tale om alpakauld, mulberry silke, bomuld, merinould, norsk uld, mohair eller traditionel silke. Alle materialerne udvælges nøje, og der stilles strenge krav til dyrevelfærden i processen.

De udvalgte materialer bearbejdes dernæst til et væld af forskellige garntyper, der hver især bidrager med unik tekstur og unikke egenskaber – alt afhængigt af råmaterialerne, bearbejdningen og sammensætningen. Sandnes garn tilbyder dermed alt fra klassisk uldgarn, der er varm og behagelig, og såkaldt ’sommeruld’, der er let og blød, til særligt holdbart garn lavet på en blanding af bomuld, viskose og hør. I tillæg dertil kommer der naturligvis et udvalg af lette garntyper og uldgarn, der er superwash-behandlet, så det kan vaskes i vaskemaskinen.

De forskellige garntyper fra Sandnes garn er fordelt på flere serier, og du finder rigtig mange af dem på hylderne her hos VegaGarn. Vi forhandler blandt andet de populære serier Sisu, Duo, Kos, Double Sunday og Perfect, men vores udvalg af Sandnes garn rækker også meget længere end det. Flere af de klassiske garntyper fås desuden også i enten en ’tynn’ eller en ’tykk’ variant, som giver dig mulighed for at benytte serierne til mange forskellige strikke- og hækleprojekter.

Sandnes garn har også flere særlige garntyper

I tillæg til udvalget af traditionelt garn finder du naturligvis også garn, der kan benyttes som følgetråd, og særligt strømpegarn, der er sammensat ud fra de særlige krav, der stilles til disse. Også her er der naturligvis fokus på både materialerne og bearbejdningen heraf, så du er sikret et produkt, der er både holdbart og samtidig behageligt. Sandnes garn dækker dermed de fleste behov, når det gælder garn, og det er dermed blot op til dig at vurdere, hvilken typer der passer bedst til dit projekt.

Klikker du sig ind på hver enkelt garntype, kan du læse mere om materialerne, strikkefasthed, løbelængde og vaskemuligheder, hvilket gør det nemmere at vurdere, om den specifikke garntype er det rigtige til dit projekt. Dernæst kan du gå på opdagelse i udvalget af farver, der spænder bredt for hver enkelt garntype.

Skab unikke design med de mange farver og garntyper

Ikke nok med at produkterne fra Sandnes garn findes i utroligt mange forskellige varianter, så fås de også hver især i en bred vifte af farve – både ensfarvet og meleret. Det giver dig mulighed for både at finde lige præcis de farver, der matcher dit specifikke projekt, men også at mikse farver og garntyper for at skabe noget helt unikt. Uanset om du foretrækker enkle og klassiske looks, eller du ønsker at slippe fantasien løs og skabe nye fortolkninger af klassikerne, så er udvalget af Sandnes garn det oplagte sted at finde dine materialer. Det, der gør Sandnes garn så populært, er dermed ikke blot garnets høje kvalitet, men også de mange forskellige varianter det findes i – og de mange muligheder dette åbner op for.

Derudover har virksomheden også lavet aftaler med mange kendte strikkedesignere, og der er derfor designet opskrifter til flere af garntyperne, som sælges enten i fine kataloger eller som enkeltopskrifter. Blandt andet finder du gode opskrifter fra PetiteKnit, Lene Holme Samsøe samt mange af de kendt norske strikkere – og vi har udvalgt de bedste Sandnes garn opskrifter til sortimentet her hos VegaGarn.

Sandnes garn er et oplagt valgt til strikke- og hækleprojekter

Der er dermed et utal af tilpasnings- og anvendelsesmuligheder, og det gør Sandnes garn til et oplagt valg for strikke- og hækleentusiaster på alle niveauer. Der er noget for enhver smag, og de unikke materialesammensætninger gør, at Sandnes garn kan bruges til alt lige fra beklædning til kreative projekter. Derfor har produktudvalget også fået en fast plads her hos VegaGarn. Ikke kun fordi der er tale om et alsidigt og vidtspændende produktudvalg, men også fordi garnet er i så høj kvalitet, og fordi Sandnes garn vægter både det klassiske håndværk og dyrevelfærd højt.

Fordelene ved at købe uldgarn fra Sandnes garn

Hækling og strik er efterhånden blevet populære interesser hos både unge og voksne. Den voksende interesse har ført til, at der i dag findes et hav af garn, så det er muligt for enhver strikke- eller hækleentusiast at finde frem til det perfekte garn til de personlige projekter. Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvilket garn du bruger. Det gælder ikke mindst, når du strikker eller hækler produkter, der bruges til beklædning eller som tilbehør.

Når du bruger Sandnes garn, kan du se frem til at få glæde af flere forskellige fordele. Ikke nok med at du får eksklusivt garn, der egner sig perfekt til tøj, så findes garnet også i masser af uldvarianter. Det er desuden muligt at bruge Sandnes garn både til strik og til hækling, du skal bare sørge for at vælge en type, der matcher dit projekt. Er du nybegynder med strik, er det desuden en fordel at vælge garn, der ikke er for glat. Garn med glat struktur glider nemlig lettere af dine pinde. Sandnes garn er imidlertid lavet af uld, der har en tilpas ru overflade, der gør det let at arbejde med, uanset om du strikker tøj, strømper eller pynteting.

Sandnes garn til både nybegyndere og erfarne

Er det første gang, du skal til at strikke efter smukke opskrifter? Eller har du prøvet det mange gange før? Uanset hvilken gruppe du tilhører, er der flere gode grunde til at vælge garn fra den populære norske garnproducent. De har nemlig garntyper til alle erfaringsniveauer. Her hos VegaGarn præsenteres du for et større udvalg fra uldgarn fra Sandnes garn, der passer både til begyndere og erfarne strikkeentusiaster. Der kommer desuden løbende nye udgaver til i vores sortiment, så der er god grund til også at holde øje med udvalget. Uanset om du i forvejen har personlige design i skabet med en af de eksklusive garnvarianter, eller om det er dit første projekt, er der gode chancer for, du kan finde en garntype fra Sandnes garn, der matcher såvel opskriften som dine personlige præferencer.

Hvilken type Sandnes garn skal jeg vælge?

Der er flere ting, du skal tage højde for, når du vil have det rette garn til dine hækle- og strikkeopskrifter. Først og fremmest skal du vælge en variant, som er lavet af materiale med de ønskede egenskaber. Her er der stor forskel på, om du vælger Sandnes garn i merinould, alpaka eller silke. Er du på udkig efter garn, der skal bruges til en varm trøje, er det en god idé at vælge en uldvariant. Alpaka er den mest isolerende uldvariant, du kan vælge, mens merino er den finere udgave. Begge typer garn føles behagelige mod huden, og du skal ikke bekymre dig om kradsende gener.

Er det tilbehør eller en kjole, du skal i gang med, kan det være den populære “Silk Mohair” fra Sandnes garn, du skal gå efter. Selvom der findes mange forskellige produkter, er det let at kende forskel på materialerne. Alle garnnøgler fra Sandnes garn har nemlig særlige navne, som ofte også fortæller, hvilket materiale de er fremstillet af.