Hør Organic

Hør Organic

Fakta om Hør Organic

  • Materialet er 100% økologisk hør
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 178 meter pr. 50 gram garn.
  • Strikkefastheden er at 26 masker og 34 pinde giver 10 x 10 cm på pind 3 mm

Garnet Hør Organic fra Isager garn,  kan strikkes alene med en, to eller flere tråde, eller det kan strikkes sammen med de øvrige garnkvaliteter. Det anbefales dog ikke at strikke rundt på rundpind, da det så vil dreje. Strikkes der mønsterstrikning, enten som struktur, eller i Jacquardstrikning sammen med andre garnkvaliteter, vil det ikke være et problem at strikke rundt på rundpind.
Organic Hør er 100% økologisk, men farverne er ikke naturfarver, selvfølgelig med undtagelse af den ufarvede Linen. Garnet er et godt alternativ til dem, der ikke tåler uld.

Se alle vores farver i Hør Organic

Strikkefastheder

Som skrevet længere oppe kan Hør Organic strikkes alene eller sammen med andre typer af garn, så strikkefasthederne er utallige. Her er et par der måske kan bruges:

Hør Organic: pind 3 = 26 m / 34 p
Hør Organic + Alpaca 1: pind 3 = 20 m / 24 p
Hør Organic + Alpaca 2: pind 3,5 = 18 m / 22 p
Hør Organic med 2 tråde: pind 3,5 – 19 m / 20 p

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.

Vask

Isager Garn anbefaler disse vaskemetoder til deres garn:

Uld vaskes i hånden, medmindre man har en vaskemaskine med et meget skånsomt uldprogram, der kan vaske i kuldslået vand. For at undgå at valke den færdige strikmodel bruges kun lidt sæbe. Brug et godkendt uldvaskemiddel. Hold samme temperatur gennem hele vaske- og skylleprocessen, og vask endelig ikke over 28° .
Strikmodellen kan med fordel centrifuges let efter vask. Lag modellen i en vaskepose eller et pudevår. Efter centrifugeringen lægges modellen til tørre på håndklæder.

Det er ikke nødvendigt at vaske en uldmodel tit. Ofte vil det være nok at hænge den til luftning i fugtigt vejr.

Bomuldsgarner og blandingsgarner med hør og bambus kan tåle højere vasketemperaturer, men vi anbefaler samme vask som uldgarnet.