Alice by Permin

Alice by Permin

Fakta om Alice by Permin

  • Materialet er  63% alpaka og 37% polyamid
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 150 meter
  • Strikkefastheden er  15-16 masker er 10 cm på pinde nr. 8
  • Skal håndvaskes

Alice by Permin er et ret lækkert garn, der er kabelspundet. Det ligner lidt, at det er strikket eller hæklet sammen. Garnet er til de tykke pinde, de passer fint til pinde fra 6 til 8 mm, så du bliver hurtigt færdigt med dit mesterværk. Alice er fremstillet af det blødeste alpaka og er helt fantastisk til hjemmestrikkede bluser, trøjer og ponchoer til børn og voksne. Brug også garnet til bløde varme hjemmestrikkede huer.

69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
59,00 kr.
59,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
59,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.
69,00 kr.

Garnet Alice by Permin er et fantastisk valg til strikke- og hækleprojekter. Kabelspundet garn har ofte en unik struktur, der giver et flot udseende til de færdige produkter. Garnets egnethed til pinde fra 6 til 8 mm gør det velegnet til hurtige projekter, da de tykkere pinde giver en tættere og hurtigere strikke- eller hækleproces.

Med disse egenskaber er garnet ideelt til at strikke eller hækle bluser, trøjer, ponchoer og huer, der er både bløde og varme. Alpakauld er for de fleste et dejligt blødt garn og kan som regel også bruges af uld-allergikere, da det ikke indeholder lanolinfedt.

Det faktum, at Alice er lavet af alpaka, gør garnet til en blød og varm kvalitet. Alpakauld har en naturlig isoleringsevne og holder dig varm på kolde dage. Alpakauld er et bæredygtigt produkt, der er indsamlet fra dyr, der behandles godt i Andesbjergene. Tit og ofte, er det den eneste mulighed for indtjening som lokalbefolkningen har og de værner virkeligt godt om deres dyr.

 

Opskrifter

Her finder du opskrifter til garnet Alice by Permin

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.

Vask

Hvis du vasker i maskine anbefaler vi, at alle modeller i uld vaskes separat på uldprogram, for en mest skånsom behandling.

Det er yderst vigtigt, at der bruges specielt uldvaskemiddel, da ulden ellers vil filte.

Brug eventuelt vaskemidlet Eucalan. Det er en meget let måde at vaske sit uld på.

Centrifuger godt og tør modellen liggende fladt, gerne på et håndklæde. Brug aldrig vaskepose når du vasker håndstrikkede modeller i uld. Dette skaber friktion som kan føre til at modellen stamper.

Sådan fjerner du pletter fra uld

Det er ikke nemt og kan ikke altid lade sig gøre at fjerne pletter fra uld. Først og fremmest kan du prøve at fjerne pletterne før de tørrer ind, hvis det kan lade sig gøre.

Gnid eller gnub aldrig på pletten, da det kan give lyse, ’støvede’ områder, der ikke kan fjernes senere. Læg heller ikke uld i blød, inden du vasker det, da det kan give skjolder, farveudløb og afsmitning.

Her er et par ting, du kan prøve af:

  • Skyl pletterne med lidt vand, og dup derefter forsigtigt tørt.
  • Forbehandl’ pletter med lidt koncentreret, flydende finvaskemiddel eller håndopvaskemiddel. Vent i ca. 10 minutter, før du vasker.

Kilder: Forbrugerrådet Tænk, Teknologisk Institut og Forbruksforskningsinstituttet SIFO