Tynn Merinoull

Tynn Merinoull

Tynn merinoull fra Sandnes garn er en blød og lækker garntype, der består af 100 % merinould. Ulden er superwash-behandlet, og det gør, at garnet egner sig rigtigt godt til baby- og børnestrik, da det dermed tåler hyppig vask i vaskemaskinen. Du kan dog naturligvis også forkæle dig selv eller en anden voksen med kreationer i garnet. Det kan nemlig bruges til et væld af forskellige strikkeprojekter, og derfor findes der også målrettede opskrifter med Tynn merinoull garnet til både børn og voksne. Se hele udvalget her nedenfor og lad dig inspirere til dit næste strikkeprojekt!

Tynn merinoull er det oplagte valg til strik af tøj

Tynn merinoull fra Sandnes garn er en tyndere og finere version af deres populære Merinoull garn, og det består derfor ligeledes af 100 % merinould, der er kendt for dets bløde fibre og varmende egenskaber. Disse egenskaber deler merinoulden med det meste andet uld, men denne uldtype har nogle særligt bløde fibre, der både er lækre at arbejde med og lækre at have på. Derfor egner Tynn merinoull sig rigtig godt til strikkeprojekter i form af tøj eller tilbehør, og det kan bæres af både børn, unge, voksne og ældre.

Der er dermed tale om en utroligt alsidig garntype, og takket være garnets fine tråd er det muligt at strikke nogle helt fantastiske resultater. Det gør desuden også, at garnet egner sig godt til at strikke sammen med andre garntyper. Du kan eksempelvis kombinere garnet med Tynn Silk Mohair fra Sandnes garn, så kan du strikke bløde og lidt lodne bluser og veste på pinde i størrelsen 4½ – 5½.

Match Tynn merinoull og inspirerende opskrifter

Idet Tynn merinoull kan bruges til så mange forskellige typer projekter, fås det naturligvis også i et væld af forskellige farver, der spænder utroligt bredt. Uanset om du foretrækker at strikke med diskrete pastelfarver, eller du er mere til dybe eller skarpe nuancer, rummet vores udvalg med garanti en farve, der falder i din smag. Du skal blot tage et kig på udvalget herover og finde den variant, der matcher dit projekt.

Har du i den forbindelse også brugt for lidt ekstra inspiration, er der hjælp at hente i vores udvalg af opskrifter. Ikke nok med at dette i sig selv er fyldt med inspiration, så findes der også en række opskrifter til netop Tynn merinoull garnet. Vi har samlet et udvalg af disse her hos VegaGarn, men der er endnu flere opskrifter at finde, hvis du tager et kig på katalogerne fra Sandnes garn. Der er både de gamle, men gode norske modeller og helt nutidige design at vælge imellem.

Disse opskrifter er designet til at hjælpe dig med at få de bedste resultater, når du strikker med Tynn merinoull, men du har stadigvæk frihed til at lege med farverne, da garntypes findes i et væld af kreative farver. Garnet findes desuden også i varianten KlompeLompe Tynn merinoull, der er opstået i samarbejdet mellem KlompeLompe og Sandnes garn. Dette er fuldstændig den samme type garn, men KlompeLompe har introduceret deres helt egne farver. Du finder derfor også flere opskrifter fra deres hånd, der er målrettet det lækre garn, du finder i udvalget her på siden.