Alpakka

Alpakka

Fakta om Alpakka

  • Materialet er 100% alpakauld
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 110 meter pr. 50 gram garn
  • Strikkefastheden er at 22 masker giver 10 cm på pind 3½ mm.
  • Passer fint til pinde 3½ – 4 mm
  • Tåler maskinvask på uldprogram ved max. 30 grader.
  • Skal tørres liggende.

 

Her hos VegaGarn forhandler vi et bredt udvalg af kvalitetsgarn fra Sandnes garn, der er en anerkendt og elsket garnproducent fra Norge. Her på siden finder du et af garnerne fra producentens populære Alpakka serie, der selvfølgelig er fremstillet af 100 % alpakauld

Denne uldtype er kendt for at være både lettere og blødere end almindeligt uld og derfor er det også et yndet materiale til bluser, sweaters og andre strikkede og hæklede beklædningsgenstande. Sandnes Alpakka garn er på den måde et oplagt valg, hvis du ønsker at berige dit næste strikkeprojekt med uldens gode egenskaber og samtidig opnå en særlig lethed og blødhed. Vi har Sandnes Alpakka garn i en bred vifte af forskellige farver, så det er blot op til dig at finde dem, der passer bedst til dit projekt.

Alpakka fra Sandnes Garn egner sig godt til tøj!

Alpakka fra Sandnes garn består af 100 % ren alpakauld. Det er helt bestemt en garntype, der henvender sig til den kræsne og kvalitetsbevidste strikke- og hækleentusiast. Garnet er meget blødt og behageligt, så det vil du ikke kun sætte pris på, hvis du bruger garnet til beklædningsgenstande, men også mens du arbejder med det. Sandnes Alpakka garn er dermed et blødt garn, der er lækkert at røre ved, og som samtidig også er let at håndtere.

Alpakaulden er desuden kendt for sine isolerende egenskaber, og Sandnes Alpakka er et af de mest isolerende garntyper, den norske producent har i sit sortiment. Derfor har den naturligvis også fundet vej ind i udvalget her hos VegaGarn, hvor vi har samlet alle de bedste garntyper fra den anerkendte producent. Se alle farverne i Alpakka serien her ovenfor.

Ønsker du at vide mere om Sandnes Alpakka eller producenten bag, kan du læse mere ved at besøge Sandnes garn. Du kan naturligvis også læse mere om strikkefasthed, vægt, løbelængde og anbefalet pindestørrelse. Du skal  bare klikke dig ind på de individuelle produkter. Er du på udkig efter en anden garntype – eller en garntype der supplerer Sandnes Alpakka  godt – kan du også overveje de lækre garnserier Duo, KlompeLompe Merinoull, Merinoull, Double Sunday, Perfect og Smart. De kommer alle fra Sandnes Garn, og det er den samme høje, gennemarbejdede kvalitet, der kendetegner alle garntyperne.

Vask af tøj strikket med Sandnes Alpakka!

Alpakka fra Sandnes garn tåler, i modsætning til andre typer uldgarn, desuden maskinvask. Vi anbefaler dog på det kraftigste, at du benytter et uldprogram. Dette giver strikketøjet den mest skånsomme behandling, så det ikke bliver skadet i processen. Det er desuden yderst vigtigt, at der bruges specielt uldvaskemiddel, da ulden ellers vil filte.

Vi forhandler vaskemidlet Eucalan, der er udviklet specielt til uld, og som gør hele processen meget nemmere.  Eucalan er helt perfekt til håndvask. Sørg blot for at centrifugere strikketøjet godt og tør det liggende fladt – gerne på et håndklæde.

Brug desuden aldrig vaskepose, når du vasker strikketøj strikket med uldgarn – såsom Alpakka. Dette skaber nemlig friktion, som kan føre til, at modellen stamper.

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.