Poppy

Poppy

Fakta om Poppy

  • Materialet er 50% Superfine Alpaca, 35% bomuld og 15% merinoull.
  • Der er 50 gram garn i et nøgle.
  • Løbelængden er ca. 110 meter pr. 50 gram garn.
  • Strikkefastheden er at 17-14 masker på pinde 5½ til 7 mm giver 10 x 10 cm.
  • Kan vaskes på uldprogram ved 30 grader.
  • Bør tørres liggende.

Poppy fra Sandnes Garn et smukt garn, som fremstilles af alpaca og uld, der bliver blæst ind i en “strømpe” af bomuld.
Poppy er et lidt tykkere garn, der passer til pinde 5½ til 7 mm og du vil kunne fremstille de smukkeste bluser, trøjer samt tilbehør (huer, halstørklæder og vanter).

Se alle vores farver i Poppy

Her kan du besøge Sandnes’s hjemmeside og se opskrifterne, der passer til Poppy.

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.

Det er faktisk ikke møllene, der laver hul i dit tøj, det er deres larver, som vokser op i vores tøjskabe. Du opdager som oftest, at du er angrebet af møl, når der er bittesmå huller i dit tøj, som om at der har været et søm i vaskemaskinen. ØV!!!! De er ikke helt lette, at komme af med, når de først er kommet.

Vask og vedligeholdelse af Poppy

Idet Poppy er lavet af alpaca og uld, er der nogle særlige forhold, man er nødt til at være opmærksom på, når det gælder vask og rengøring. Bruges garnet til beklædningsgenstande, vil det være nødvendigt at rengøre det fra tid til anden, men da uld ånder, er det ikke altid nødvendigt at vaske det. Man kan i stedet vælge at lufte det. Ikke desto mindre så kan garnet vaskes i vaskemaskinen, såfremt man benytter uldprogrammet og et uldvaskemiddel og lader modellen tørre liggende bagefter. Du bør desuden ikke benytte en vaskepose, da det skaber friktion, som kan medføre, at modellen stamper.

Mange oplever, at deres tøj “vokser” i vask. En god ide kan være, at centrifugere det nyvaskede våde tøj ved høje omdrejninger. Så kommer det til at ligge helt stille inde i vaskemaskinen og er næsten helt tørt, når det kommer ud igen og vandet tynger ikke tøjet.