Børstet Alpakka

Børstet Alpakka

Fakta om Børstet Alpakka

  • Materialet er 96% børstet alpaka og 4% nylon
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 110 meter pr. 50 gram garn
  • Passer fint til pinde 5 – 7 mm
  • Kan vaskes på uldprogram max. 30 grader
  • Skal tørres liggende

 

Børstet Alpakka fra Sandnes garn et en lækker og alsidig garntype, der populært bruges til at strikke beklædningsgenstande af forskellig art. Blandingen af børstet alpakauld og nylon giver nemlig garnet en lækker følelse, der både er rar at have på og rar at arbejde med. Derudover findes garnet også i utroligt mange farver, og vi har sammensat en bred farvepalet i udvalget her hos VegaGarn. Er du derfor på udkig efter en lækker type uldgarn i flotte farver, er udvalget her nedenfor et oplagt sted at starte. Vi forhandler kun det bedste kvalitetsgarn fra Børstet Alpakka serien, og vi bestræber os altid på at levere indenfor 1-3 dage, så du ikke skal vente længe på at få materialerne i hus.

Strik lækre bluser med Børstet Alpakka garn og opskrifter

Børstet Alpakka fra Sandnes garn er let og luftigt garn, som giver et skønt udseende til alle typer strikkeprojekter. Garnet vejer næsten ingenting, og det er desuden både blødt og behageligt at have på kroppen. Af samme årsag bruges garnet også gerne til at strikke de lækre bluser, trøjer og halstørklæder, men garnet kan også bruges til meget andet. Dette skyldes ikke mindst, at Børstet Alpakka garnet fås i så mange forskellige farver. Se alle vores farver i det lækre garn her på siden.

Her finder du udvalgte opskrifter, der passer til garnet Børstet Alpakka:

Alle disse opskrifter er designet med udgangspunkt i det lækre alpakagarn, og du kan derfor også være sikker på, at de retningslinjer og anbefalinger, der står beskrevet heri, er udarbejdet med henblik på at hjælpe dig med at opnå de bedste resultater. Børstet Alpakka garnet kan desuden både bruges, som det er, eller sammen med andet garn som f.eks. Tynn Silk Mohair eller Kos. Begge af disse garntyper er også udviklet af Sandnes garn, og kombinerer du Børstet Alpakka garnet med disse, får du et helt andet udtryk ud af garnet.

Du kan se mere om garnet ved at besøge Sandnes garn.

Skal du fjerne pletter fra tøj strikket med Børstet Alpakka?

Idet Børstet Alpakka garnet gerne bruges til beklædningsgenstande, er det også en vis risiko for, at det kan få pletter. Uld er dog ikke den nemmeste garntype at gengøre, og det kan ikke altid lade sig gøre af fjerne pletter herfra. Ikke desto mindre har vi samlet et par tips her i afsnittet. Først og fremmest bør du prøve at fjerne pletterne før de tørrer ind, hvis det kan lade sig gøre. Gnid eller gnub dog aldrig på pletten, da det kan give lyse, ’støvede’ områder, der ikke kan fjernes senere. Læg heller ikke uld i blød, inden du vasker det, da det kan give skjolder, farveudløb og afsmitning.

Prøv i stedet at skylle pletterne med lidt vand og efterfølgende duppe området tørt – forsigtigt. Forbehandl’ evt. pletter med lidt koncentreret, flydende finvaskemiddel eller håndopvaskemiddel og vent i ca. 10 minutter, før du vasker.