Peer Gynt

Peer Gynt

Peer Gynt fra Sandnes garn har været på markedet siden 1938, og det faktum, at det stadig er at finde i deres katalog, taler både for garnets kvalitet og dets alsidighed. Det betyder også, at den populære norske garnproducent har haft mange år til at perfektionere deres bearbejdning af den norske uld, der i nogle af garntyperne her på siden blandes med uldtweed fra Peru. På den måde er du sikret det bedst mulige produkt, og derfor finder du naturligvis også Peer Gynt garnet i udvalget her hos VegaGarn. Vi har samlet en række forskellige varianter og farver her på siden, så det er blot op til dig at finde det, der passer bedst til dit projekt.

Peer Gynt består af norsk uld i høj kvalitet

Sandnes garn har mange års erfaring som garnproducent, og nogle af deres mest populære garntyper har været en del af deres udvalg siden begyndelsen. Et af disse gamle, men stadig meget brugte garner er Peer Gynt garnet, der er blevet forhandlet siden 1938. Det norske uldgarn vælges ofte på grund af uldens særlige egenskaber, og det findes i en bred vifte af forskellige farver. Her hos VegaGarn findes Peer Gynt garnet derfor også i en varieret farvepalet, der matcher mange forskellige typer strikke- og hækleprojekter.

Peer Gynt garnets særlige struktur har desuden betydet, at det gennem årene har været populært til koftestrik, men det kan også benyttes til meget andet. Selvom garnet måske kan oplevet lidt groft, så bliver det blødere for hver gang du bruger det, og den norske uld er desuden både let og varmende. De slidstærke fibre gør det desuden velegnet til strik af tøj og beklædningsgenstande, da det kan holde til at bruge brugt og desuden holder sin form selv over længere tid.

Vask og vedligeholdelse af Peer Gynt uldgarn

Idet Peer Gynt garnet er lavet af norsk uld, er der nogle særlige forhold, man er nødt til at være opmærksom på, når det gælder vask og rengøring. Bruges garnet til beklædningsgenstande, vil det være nødvendigt at rengøre det fra tid til anden, men da uld ånder, er det ikke altid nødvendigt at vaske det. Man kan i stedet vælge at lufte det. Ikke desto mindre så kan Peer Gynt garnet vaskes i vaskemaskinen, såfremt man benytter uldprogrammet og lader modellen tørre liggende bagefter. Derudover anbefaler vi, at du benytter et særligt uldvaskemiddel, da du ellers kan risikere, at ulden filter. Du bør desuden ikke benytte en vaskepose, da det skaber friktion, som kan medføre, at modellen stamper.