Bella

Bella
  • Materialet er 75% kid mohair, 20% uld og 5% polyamid
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 145 meter
  • Strikkefastheden er  at 14 masker og 22 pinde giver 10 x 10 cm  på pind 6 mm
  • Skal håndvaskes og tørres liggende

Bella by Permin er et tykt og lækkert mohairgarn, som er fremstillet af rene naturprodukter, dog er kernen som garnet er spundet på, lavet af polyamid. Projekter der bliver fremstillet af Bella by Permin, føles bløde og lette, uanset om der er brugt en eller to tråde.

Bella egner sig lige godt, hvad enten du strikker med en eller 2 tråde, eller strikker med flere farver. Bella kan også med god effekt, kombineres med Bella Color

Garnet kan godt drysse en del, mens du arbejder med dit projekt, men når det først er blevet vasket, er det ikke længere så slemt med fælderiet.

VegaGarn er forhandler af Bella samt opskrifter dertil og har et stort bredt sortiment af farver.

Her finder du opskrifter til garnet.

Om Mohair generelt

 

En af vores leverandører af uld, er den langhårede sydafrikanske mohairged. Når man snakker om kid mohair er det om det særligt fine, skinnende hår fra de helt unge geder. Mohair er meget let, luksuriøst og fluffy.

Mohair er slidstærkt og holdbart og filter ikke så let som andre uldkvaliteter. Derudover er mohair antistatisk og meget varmende.

I modsætning til fåreuld kradser og stikker mohair ikke og minder meget om kashmir. Materialet føles blødt og behageligt på huden. Samtidig er mohairuld vandafvisende og absorberer op til 30% af sin egen vægt i væske.

Om vinteren har ulden en god opvarmningseffekt, om sommeren virker det kølende.

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.

Vask

Vi anbefaler, at Bella by Permin vaskes i hånden.

Brug eventuelt vaskemidlet Eucalan. Det er en meget let måde at vaske sit uld på.

Centrifuger godt og tør modellen liggende fladt, gerne på et håndklæde. Brug aldrig vaskepose når du vasker håndstrikkede modeller i uld. Dette skaber friktion som kan føre til at modellen stamper.

Sådan fjerner du pletter fra uld

 

Det er ikke nemt og kan ikke altid lade sig gøre at fjerne pletter fra uld. Først og fremmest kan du prøve at fjerne pletterne før de tørrer ind, hvis det kan lade sig gøre.

Gnid eller gnub aldrig på pletten, da det kan give lyse, ’støvede’ områder, der ikke kan fjernes senere. Læg heller ikke uld i blød, inden du vasker det, da det kan give skjolder, farveudløb og afsmitning.

Her er et par ting, du kan prøve af:

  • Skyl pletterne med lidt vand, og dup derefter forsigtigt tørt.
  • Forbehandl’ pletter med lidt koncentreret, flydende finvaskemiddel eller håndopvaskemiddel. Vent i ca. 10 minutter, før du vasker.

Kilder: Forbrugerrådet Tænk, Teknologisk Institut og Forbruksforskningsinstituttet SIFO