Kamelia

Kamelia
  • Materialet er 67% uld, 20% fine alpaca, 5% silke, 6% akryl og 2% viskose.
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 90 meter pr. 50 gram garn
  • Strikkefastheden er at 14 masker og 22 rækker giver 10 x 10 cm
  • Skal vaskes i hånden
  • Bør tørres liggende

Kamelia by Permin er et lidt tykkere garn, der er fremstillet af de bedste materialer. Her finder du uld, alpaca, silke og viskose tilsat en lille smule akryl, for at holde sammen på det hele.

Garnet passer fint til pinde 6 mm og der er mange gode opskrifter der passer til Kamelia til både børn og voksne.

Chunky garn med en skøn og luftig volumen!

 

Kamelia by Permin er et lidt tykkere garn, der er lavet af de bedste materialer. Med den unikke komposition af silke, uld, alpaka, lidt akryl og viskose træder farvespillet og de hvide nister af silke endnu tydeligere frem. Dette virkeligt lækre garn, giver dit arbejde et flot meleret og levende udseende.

Se alle vores farver i garnet

 

Kamelia er en fryd at strikke med på tykke pinde….

 

Med Kamelia by Permin kan du hurtigt strikke dit projekt, da du skal finde de tykke pinde frem. Garnet passer perfekt til pinde på 6 mm og er derfor ideelt til tykke trøjer, cardigans, tæpper, veste og accessories. Er du vild med Kamelia by Permin men skal bruge et tyndere garn til dit projekt kan vi anbefale Kamma by Permin.

 

Her finder du alle de gode opskrifter til garnet Kamelia by Permin

 

 

Bekæmp møllene før de kommer !

 

Der er intet mere ærgerligt end at bruge tid på at vælge det rigtige garn, for blot at få det ødelagt af møl. Det samme gælder naturligvis for igangværende strikke- og hækleprojekter. Der er dog flere ting, du kan gøre for at holde møllene væk og har du meget garn derhjemme, er det værd at skrive sig disse råd bag øret.

For at undgå mølangreb, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.

Møl bryder sig heller ikke om duften af cedertræ og lavendel, så måske et par cedertræskugler og et par poser med tørret lavendel, kan afskrække de sultne dyr?

Møl er et af de mest almindelige skadedyr i Danmark. De kommer som oftest ind i vores huse om foråret og det er deres larver, der gnaver hul på dit tøj i klædeskabet. Du opdager typisk et mølangreb ved, at det ser ud som om, dit tøj er vasket sammen med søm, skruer eller noget andet skarpt, der har lavet bittesmå huller i tøjet.

 

Vask af uld er faktisk ikke så besværligt!

 

Når du er færdig med dit strik, anbefaler Permin, at du vasker det, for at maskerne lægger sig pænt og jævnt og for at vaske evt. overskudsfarve ud.

Dette garn skal vaskes i hånden for at passe bedst muligt på fibrene i garnet. Vær derfor nænsom og undgå at trække for meget i det. Derudover er det vigtig at bruge et uldvaskemiddel, som vil pleje og vedligeholde fibrene i garnet.

Tør dit strik ved at rulle det ind i et håndklæde og pres det overskydende vand ud. Læg det herefter på et tørt håndklæde og træk det forsigtigt ud i opskriftens angivne mål. Lad det ligge fladt og tørre.

 

Sådan fjerner du pletter fra uld !!!

 

Det er ikke nemt og kan ikke altid lade sig gøre at fjerne pletter fra uld. Først og fremmest kan du prøve at fjerne pletterne før de tørrer ind, hvis det kan lade sig gøre.

Gnid eller gnub aldrig på pletten, da det kan give lyse, ’støvede’ områder, der ikke kan fjernes senere. Læg heller ikke uld i blød, inden du vasker det, da det kan give skjolder, farveudløb og afsmitning.

Her er et par ting, du kan prøve af:

  • Skyl pletterne med lidt vand, og dup derefter forsigtigt tørt.
  • Forbehandl’ pletter med lidt koncentreret, flydende finvaskemiddel eller håndopvaskemiddel.
  • Vent i ca. 10 minutter, før du vasker.

Kilder: Forbrugerrådet Tænk, Teknologisk Institut og Forbruksforskningsinstituttet SIFO