Bomulin

Bomulin

Fakta om Bomulin

  • Materialet er 65% bomuld og 35% hør
  • Der er 50 gram garn i et nøgle
  • Løbelængden er ca. 210 meter pr. 50 gram garn
  • Strikkefastheden er at 26 masker og 32 pinde giver 10 x 10 cm på pind 3 mm
  • Bør vaskes i hånden

 

Bomulin fra Isager er et lækkert blandingsgarn, der består af 65 % bomuld og 35 % hør (lin). Det er dette særlige blandingsforhold, der har givet garnet sit navn og sin særlige struktur, der gør det velegnet til sommerstrik. Bomulin er nemlig både let, behageligt mod huden og nemt at arbejde med, og derfor har det også fundet vej ind i det udvalg af garn fra Isager, vi forhandler her hos VegaGarn. Det er altid et godt valg til sommerstrik, og det kan bruges til modeller til både børn, unge og voksne.

Hurtig levering

Sommergarnet Bomulin fra Isager har en smuk struktur

Bomulin fra Isager er et herligt sommergarn, som man vender tilbage til igen og igen. Det er i hvert fald vores erfaring her hos VegaGarn, og det er et mønster, vi ofte ser, når det gælder garn fra Isager. Her får du nemlig smuk struktur, flotte farver og garn i en supergod kvalitet, der er er spundet, så det ikke deler sig. Dette gør garnet let at arbejde med, og den smukke struktur vil sætte et unikt præg på det færdige resultat. Det gælder også, når garnet strikkes sammen med andre kvaliteter og garntyper, da strukturen vil træde frem også her. Såvel spindingen og farvningen af garnet foregår i Italien, hvor der lægges vægt på godt håndværk og høj kvalitet, så du sikres det bedst mulige resultat.

Strik Bomulin garnet sammen med andre kvaliteter fra Isager

På grund af dets lethed og dets smukke natur, egner Bomulin garnet sig fint til lette sommerbluser, sjaler og børnetøj. I disse tilfælde bruges Bomulin garnet ofte alene, da kombinationen af bomuld og hør er helt perfekt til sommerstrik, men det er også smukt i sammenstrikning med uldgarner. Dette tilfører garnet nogle helt andre kvaliteter, som man kender fra uld, der spænder lige fra isolerende og temperaturregulerende egenskaber til en særlig blødhed – som særligt mohair- og alpakauld er kendt for.

Hertil kan man med fordel vælge nogle af uldgarnerne fra Isagers katalog, da man så er sikker på, at det færdige produkt vil være præget af den samme kvalitet hele vejen igennem. Du finder derfor også flere af disse her i udvalget hos VegaGarn, da Bomulin ikke er den eneste garntype fra den erfarne danske producent, der er værd at tage et kig på. Strikkefastheden varierer naturligvis, alt afhængigt at om man stiller Bomulin garnet alene eller sammen med andre garntyper. Strikker du udelukkende med Bomulin garn fra Isager i bomuld og hør, anbefaler vi pind 3, men kombinerer du evt. garnet med Silk Mohair, kan du med fordel vælge pind 4 i stedet.