Peer Gynt Tweed

Peer Gynt Tweed

Fakta om Peer Gynt Tweed

  • Materialet er 75% norsk uld og 25% uld fra Peru.
  • Der er 50 gram garn i et nøgle.
  • Løbelængden er ca. 91 meter pr. nøgle.
  • Strikkefastheden er at 22 masker giver 10 cm.
  • Passer til pinde 3½ – 4 mm
  • Tåler vask på uldprogram ved max. 30 grader.
  • Bør tørres liggende.

Peer Gynt Tweed er en spændende videreudvikling af det originale Peer Gynt-garn tilsat en lækker tweed effekt. Garnet er velegnet til pinde nr. 3½ til 4 mm. Denne variation af garnet er velegnet til en række strikkeprojekter og har nogle imponerende egenskaber.

Peer Gynt Tweed fra Sandnes Garn har været på markedet helt siden 1938 og er det produkt, som har været i Sandnes´s sortiment længst. Strukturen i garnet gør, at det har været en favorit til trøjer og bluser med norske mønstre. Peer Gynt Tweed er fortsat et lige så populært garn i dag som dengang og består af 75% norsk uld og 25% uld fra Peru, der ikke er superwash-behandlet. Strikkede projekter i norsk uld opleves lette, lune og bliver blødere for hver gang du bruger det. Norsk uld er slidstærkt, fnugger meget lidt og har vældig god elasticitet som gør at dit strik holder sig pænt og i facon i lang tid. Når du strikker med Peer Gynt Tweed, har du mulighed for at tage hensyn til miljøet. Da uld ånder og sjældent trænger til vask. Sandnes Garn anbefaler hellere at dit strik luftes. Strik af norsk uld har lang levetid og kan se fine og nye ud i flere generationer.

Se alle vores farver i Peer Gynt Tweed

Vaskeanvisning

Peer Gynt Tweed fra Sandnes garn tåler, i modsætning til andre typer uldgarn, desuden maskinvask. Vi anbefaler dog på det kraftigste, at du benytter et uldprogram. Dette giver strikketøjet den mest skånsomme behandling, så det ikke bliver skadet i vaskeprocessen. Det er desuden yderst vigtigt, at der bruges specielt uldvaskemiddel, da ulden ellers vil filte.
Vi forhandler vaskemidlet Eucalan, der er udviklet specielt til uld, og som gør hele processen meget nemmere. Eucalan er helt perfekt til håndvask. Sørg blot for at centrifugere strikketøjet godt og tør det liggende fladt – gerne på et håndklæde.
Brug desuden aldrig vaskepose, når du vasker strikketøj strikket med uldgarn
Dette skaber nemlig friktion, som kan føre til, at modellen stamper/filter.

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.