Strømpegarn

Strømpegarn

Strømpegarn – også kendt som sokkegarn – er en helt særlig garntype, der er specifikt udviklet til strik af strømper. Hertil er det nemlig nødvendigt at bruge et særligt slidstærkt materiale, da vores strømper udsættes for meget mere end vores øvrige beklædningsgenstande. Hos VegaGarn har vi strømpegarn med uld, bomuld, alpaka, cashmere og mange andre lækre materialer i særlige blandingsforhold, der udnytter materialernes gode egenskaber på bedste vis. Disse fås naturligvis også i et væld af spændende og kreative farver, og nogle varianter har endda glitter. Det er dermed blot op til dig at finde den type, der bedst matcher dit projekt, så sørger vi for at sende din bestilling inden for blot 1-3 hverdage.

Hurtig levering

Lækkert strømpegarn til hjemmelavede sokker

Her hos VegaGarn har vi samlet et stort og farverigt udvalg af kvalitets strømpegarn, hvormed du kan strikke strømper til både mænd, kvinder og børn. Alle de forskellige garntyper er dermed kendetegnet ved en høj kvalitet, og det kan mærkes, både når man arbejder med det, og når man har det på. Selvom strømpegarnet er lavet i en særligt holdbar kvalitet, så er der nemlig ikke gået på kompromis med blødhed og komfort. Hvordan garnet føles, afhænger dog i høj grad af den unikke materialesammensætning og kombinationen af fibre, der varierer fra type til type.

Det er dermed blot op til dig at finde den type garn, der matcher dit projekt, alt afhængigt af om du skal strikke hyggestrømer, lækre dame- eller herrestrømer eller bløde sokker til børnene. Ofte tåler garnet også at blive vasket i vaskemaskine ved 40 grader, da strømpegarnet er ekstra slidstærkt, og meget af det kan faktisk også smutte en tur i tørretumbleren. Det kan du læse mere om på banderolen, der er omkring garnet, og vi forsøger så vidt muligt også at inkludere denne information i teksten om hvert enkelt produkt.

Strømpegarn med uld hjælper med at holde varmen

Der er ikke noget bedre end et sæt hjemmestrikkede strømper, når vinteren nærmer sig og det bliver koldere udenfor – særligt ikke hvis de er strikket af strømpegarn med uld. I dag er de fleste typer strømpegarn nemlig lavet med uld, der ikke kradser, og de kan derfor både bruges som den primære strømpe og som et varmende ekstra lag. For mange danskere er strømper en uundværlig del af garderoben, og hjemmestrikkede strømper har også fundet vej ind i mange af dem. Det er måske ikke dem, vi alle sammen går med til hverdag, men de kan noget helt specielt – særligt når det er lidt fodkoldt.

Vi forhandler kvalitets strømpegarn i fine farver

Strømpegarn er noget af det mest spændende garn, der findes, når det gælder om farverigdom. Dette afspejles også tydeligt i sortimentet her på siden, hvor du finder kvalitets strømpegarn med et væld af forskellige farver og farvekombinationer. Vi har endda særligt strømpegarn med glitter, der er et hit hos både store og små. Nogle typer strømpegarn, er endda allerede farvet således, at du kan opnå særlige mønstre uden at skulle skifte garn løbende i processen. På den måde hjælper garnet dig med at opnå det bedst mulige resultat, og det gør samtidig også sig selv til et oplagt valgt til hyggeprojektet.

Vi har også flere håndfarvede varianter, der sikrer dig strømpegarn med unikke farver. Dette skal tages helt bogstaveligt, da håndfarvningsprocessen medfører, at selv garnnøglerne fra samme parti har forskellige farvenuancer. Man får nemlig aldrig samme resultat to gange, når man håndfarver.

Det er naturligvis også muligt at få ensfarvet strømpegarn, så man kan skabe unikke mønstre efter eget design eller gå efter et mere klassisk look. Derfor er vi sikre på, at vi har noget for enhver smag her hos VegaGarn. Uanset hvilket design og hvilken farve der taler til dig, så er du sikret en høj kvalitet, men du bør være opmærksom på, at materialesammensætningen og strikkefastheden kan variere. Ønsker du at strikke efter en opskrift eller kombinere forskellige garntyper, bør du derfor læse mere om de individuelle typer, inden du beslutter dig.

Særlige materialer sikrer god og holdbar kvalitet

Det kan måske være fristende at bruge helt almindeligt garn, som man alligevel har liggende, til at strikke strømper, men det er en særlig grund til, at vi har dedikeret en hel kategori til strømpe- og sokkegarn. Ikke nok med at det er en forstærket udgave af almindeligt garn, så har det også særlige egenskaber, der gør det perfekt egnet til strømper af forskellig art. Disse egenskaber varierer dog fra garntype til garntyper, og ønsker du særligt varme strømper, kan du med fordel vælge en variant med uld. Hjemmestrikkede strømper kan dog også være et hit, selv når det ikke er koldt, og derfor finder du også let og blødt strømpegarn til strømper, der kan bruges hele året.

Dykker du ned i udvalget her ovenfor, vil du desuden nok bemærke, at mange af varianterne indeholder polyamid, hvis fibre gør garnet ekstra slidstærkt. Hvis der ikke er polyamid i garnet, bliver der meget hurtigt slidt huller i strømperne. Det meste af strømpegarnet indeholder desuden også uld, men det kan også bestå af bomuld, bambus, cashmere, yak, alpaka, soja og lama.

Opbevaring – undgå at der går møl i dit strømpegarn

Det faktum, at du bør vælge strømpegarn til dine strømper, begrænser dermed ikke dine muligheder. Vi har tilmed luksus strømpegarn, der giver de bedste forudsætninger for, at du – eller den heldige modtager – kan få glæde af i mange år. Selvom strømpegarn er særligt slidstærkt og holdbart, så er det lige så lækkert som mange andre garntyper nu til dags. Derfor kan du også strikke meget andet end bare strømper med garnet her fra udvalget. Det kan faktisk være en god ide, hvis du ønsker at det færdige produkt skal være af en særligt holdbar kvalitet.

Det er dog værd at være opmærksom på, at du bør opbevare dit garn sikkert, så det ikke bliver angrebet af møl. Det ville være ærgerligt, hvis du har brugt lang tid på at udvælge den rigtige garntyper, eller hvis du faktisk allerede er begyndt på strømperne, når møllene får fat i dem. Opbevar derfor gerne både garn og igangværende projekter i plastikposer eller plastikbøtter og -beholdere med tætsluttende låg. Du kan også vælge at tilføre duft af lavendel og cedertræ, da møl ikke bryder sig ret meget om disse.

Strømpegarn fra anerkendte kvalitetsbrands

De fleste store garnproducenter har et bud på, hvordan det perfekte strømpegarn ser ud, og det er en af grundende til, at vi er i stand til at præsentere et så stort og alsidigt udvalg her hos VegaGarn. Vi forhandler nemlig garn fra flere anerkendte kvalitetsbrands, som har udviklet strømpegarn i flotte farver, spændende mønstre, lækre materialer og høj kvalitet – og mange af dem er brands, vi selv tyer til, når vi skal strikke strømper.

På siden her finder du altså strømpegarn fra mærker som Regia, Gründl, Eisblume, Opal, Lang Yarns og Schachenmayr. Mærkerne har det til fælles, at deres garn – og strømpegarnet især – er i tårnhøj kvalitet, og at der er et stort udvalg af kvaliteter, farver og mønstre. Overvægten er mærkerne i denne kategori er tyske, og det er ingen overraskelse. Tysk strømpegarn er nemlig kendt for en særdeles høj kvalitet og slidstyrke, men der er også fokus på mønstre og farver. Er du til mønstrede strikstrømper, vil du med stor sandsynlighed finde dit nye favoritstrømpegarn blandt disse brands.

Strømpestrik til der passer til årstiden

Strikstrømper er gode året rundt, og alt afhængig af hvilke materialer du benytter, kan du bruge dem i årets kolde såvel som varme måneder. Der er dog særligt én årstid, som er velrepræsenteret i designet af mange af markedets strømpegarner, og det er julen. Du finder naturligvis også julens typiske farver tydeligt repræsenteret i udvalget her på siden, og flere typer strømpegarn er tilmed designet med velkendte julemotiver i tankerne. Når det gælder juletiden, er det særligt farver som rød, grøn, hvid og guld, der er populære, men også hvid og blå kan frembringe vinterens charme.

Således bliver det både oplagt at strikke strømper til dine kære i julegave, men også at forære garn og pinde som gaver og lade modtageren strikke selv. Vores skarpe priser gør det også oplagt at bruge strømpegarnet som adventsgaver, værtindegaver i løbet af december og lignende. Godt nok er vinter og jul højtider for strømpestrik, men det betyder ikke, at vi kun forhandler strømpegarn i julede farver – tværtimod! Du finder også ensfarvede versioner, versioner i friske sommerfarver og klassiske farvekombinationer i vores udvalg.

Køb dit strømpegarn her hos VegaGarn

Er du blevet overbevist om, at dit næste strikkeprojekt skal være strømper, er der flere gode grunde til at købe garnet her hos os! En ting er det store udvalg, som lader dig strikke i lige netop den farvesammensætning og kvalitet, du ønsker. En anden ting er vores hurtige levering og det faktum, at du får fri fragt, når du køber ind for mere end 499 kr. Der er altså gode grunde til at købe strømpegarn til dine projekter her – og der er også rig mulighed for at købe alt det tilbehør, du har behov for i processen.

Vi har helt generelt et kæmpe udvalg af smukke og lækre kvalitetsgarner fra markedets mest anerkendte brands, og vi supplerer dette udvalg med alt fra strikkepinde til opskrifter og andet praktisk tilbehør. Se nærmere på vores store udvalg af strømpegarn på siden herover og bliv inspireret til dit næste projekt. Skal dine næste hjemmestrikkede strømper være ensfarvede eller mønstrede? Det er kun fantasien, der sætter grænser!