Planned Pooling Merino Extrafine

Planned Pooling Merino Extrafine

Fakta om Planned Pooling

  • Materialet er 100% ekstrafin merinould.
  • Der er 100 gram i et nøgle.
  • Løbelængden er ca. 340 meter pr. 100 gram garn.
  • Strikkefastheden er at 28 masker x 36 pinde giver 10 x 10 cm.
  • Passer til pinde 3-3,5 mm.
  • Kan vaskes på uldprogram ved 40 grader med uldvaskemiddel.
  • Bør tørres liggende fladt.

Planned Pooling Merino Extrafine” fra Schachenmayr. Det er et smukt garn lavet af 100% merinould af høj kvalitet. “Planned pooling” refererer til en teknik, hvor man planlægger farverne på en sådan måde, at de danner et bestemt mønster, når de strikkes eller hækles. Dette garn er velegnet til en række projekter, herunder tørklæder, sjaler, huer og mere. Med sin bløde tekstur og smukke farvepalet er det en populær favorit blandt håndarbejdere.

 

Bekæmp møllene før de kommer !

 

Møl er et af de mest almindelige skadedyr i Danmark. De kommer som oftest ind i vores huse om foråret og det er deres larver, der gnaver hul på dit tøj i klædeskabet. Du opdager typisk et mølangreb ved, at det ser ud som om, dit tøj er vasket sammen med søm, skruer eller noget andet skarpt, der har lavet bittesmå huller i tøjet.

For at undgå mølangreb, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.

Møl bryder sig heller ikke om duften af cedertræ og lavendel, så måske et par cedertræskugler og et par poser med tørret lavendel, kan afskrækkede de sultne dyr?

 

Vask af uld er faktisk ikke så besværligt!

 

Det anbefales at dette garn, vaskes på uldprogram med et anerkendt uldvaskemiddel. Garnet tåler temperaturer op til 40 grader. Som alt andet merinoull, kan det godt finde på “at vokse” i vask. Hvis dette sker, kan du centrifugere det i vaskemaskinen ved høje omdrejninger. Gerne op til 1400. Der ved slynges næsten alt vand ud at strikketøjet og vasketøjet beholder sin form.
Lad det færdige arbejde tørre, liggende fladt på et tørt håndklæde.

Brug eventuelt vaskemidlet Eucalan. Det er en meget let måde at vaske sit uld på i hånden.