Natural Alpaca Pelo

Natural Alpaca Pelo

Fakta om Natural Alpaca Pelo

  • Materialet er 63% bomuld, 31% alpaca og 6% uld
  • Der er 50 gram garn i et nøgle.
  • Løbelængden er ca. 125 meter
  • Strikkefastheden er at 17 masker og 24 pinde giver  10×10 cm
  • Passer til pinde 5-6 mm
  • Bør vaskes i hånden og tørres liggende.

Hurtig levering

Natural Alpaca Pelo fra Lana Grossa er et meget blødt og fluffy garn. Garnet er sat sammen af tre forskellige materialer. Yderst på garnet er der spundet et fint net af bomuld og inden i nettet er der det lækreste mix af bomuld, uld og alpaca.
Natural Alpaca Pelo bliver fremstillet på et af de store spinderier i Italien og da der ikke er mange alpaca’er i Europa kommer ulden derfor fra Sydamerika. Alle leverandørerne af alpacaulden er medlemmer af Interanational Alpaca Association, der garanterer et godt dyreliv. Da alpaka’er bor højt oppe i Andesbjergene og har behov for, at kunne holde sig varme, isolerer og varmer ulden fra dyrene 4 gange så meget, som uld fra får. Dyrene er altafgørende for befolkningen i bjergene og de bliver behandlet ualmindeligt godt.

Til en bluse i str. 38-40 skal du ca. bruge 6-7 nøgler garn

Se alle vores farver i Natural Alpaca Pelo

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.

Vask

Når du vasker uld i hånden, er det vigtigt at du bruger et vaskemiddel, der er beregnet til uld. Dette kan købes der, hvor du også køber dit andet vaskepulver.

Brug eventuelt vaskemidlet Eucalan. Det er en meget let måde at vaske sit uld på.

Centrifuger godt og tør modellen liggende fladt, gerne på et håndklæde. Brug aldrig vaskepose når du vasker håndstrikkede modeller i uld. Dette skaber friktion som kan føre til at modellen stamper.

Hvordan fjerner du pletter fra uld

Det er ikke nemt og kan ikke altid lade sig gøre at fjerne pletter fra uld. Først og fremmest kan du prøve at fjerne pletterne før de tørrer ind, hvis det kan lade sig gøre.

Gnid eller gnub aldrig på pletten, da det kan give lyse, ’støvede’ områder, der ikke kan fjernes senere. Læg heller ikke uld i blød, inden du vasker det, da det kan give skjolder, farveudløb og afsmitning.

Her er et par ting, du kan prøve af:

  • Skyl pletterne med lidt vand, og dup derefter forsigtigt tørt.
  • Forbehandl’ pletter med lidt koncentreret, flydende finvaskemiddel eller håndopvaskemiddel. Vent i ca. 10 minutter, før du vasker.

Kilder: Forbrugerrådet Tænk, Teknologisk Institut og Forbruksforskningsinstituttet SIFO