Merinoull

Merinoull

Merinoull fra Sandnes garn er en både blød og lækker garntype, som benyttes til mange forskellige typer strik. Merinoulden, der benyttes i produktionen, har nemlig fibre med en både blank og glat overflade, der sikrer, at det færdige strik ikke kradser. Derfor egner det lækre garn sig fantastisk godt til den bløde og sarte baby- eller børnehud, men der er også et populært valg til strik til voksne. I tillæg dertil er garnet superwash-behandlet, så det kan tåle vask i vaskemaskinen, hvilket gør det nemt at vedligeholde tøj strikket med Sandnes’ Merinoull.

Merinoull garnet er lavet i 100 % merinould

Sandnes’ Merinoull garn er fremstillet af 100 % merinould, som er et naturligt produkt, der stammer fra merinofåret. Som materiale har merinoulden været brugt i mange år, og opdrættet af merinofåret kan faktisk dateres helt tilbage til middelalderen. Allerede dengang havde man øje for uldens mange fordele, og det er de samme fordele, der gør, at ulden stadig er et populært valg til garnproduktion den dag i dag. Det er nemlig både blødt og tyndt, det bevarer sin farve godt, og så har et både temperaturregulerende og vandabsorberende egenskaber. Derfor bruges det i mange tilfælde også til strik af tøj og beklædningsgenstande.

Merinould er en helt særlig uldtype

Den populære merinould adskiller sig først og fremmest fra almindelig uld ved at være både blødere og tyndere. Derudover kradser merinould ikke, og materialet er derfor også langt mere behageligt at bære mod huden. Ikke desto mindre bevarer merinoulden alle de gode egenskaber, man kender fra traditionel uld, og det gør det muligt for dig at bære uldtøj strikket i Merinoull fra Sandnes garn hele året rundt.

Af samme årsag findes den populære garntype også i et væld af kreative farver, som giver dig mulighed for at strikke tøj, der passer til alle årstider. Det går desuden godt i spænd med flere af Sandnes garns andre garnserier – heriblandt Alpakka, Duo, KlompeLompe Merinoull, Smart, Double Sunday og Perfect. Ved at blande forskellige garntyper kan du give dit strikketøj et helt særligt udtryk og samtidig kombinere Merinoull garnets gode egenskaber med dem, der er karakteristiske for de andre serier.

Merinoull garnet er bredt anvendeligt

På grund af sine mange særlige egenskaber kan Merinoull garnet anvendes til flere forskellige beklædningsgenstande. Blandt andet egner materialet sig godt til både babytøj, børnetøj, sportstøj og undertøj. Det og de mange farver, garnet findes i, giver dig rig mulighed for at skabe netop det stykke tøj, som du ønsker, når du vælger Merinoull fra Sandnes garn. Selvom uld først og fremmest er et praktisk materiale, er der nemlig stadig masser af muligheder for at være kreativ med det.

Derudover er merinould rigtig godt til at holde på farverne. Derfor bevarer din kreation sine farver i lang tid – også selvom du måtte bære det udenfor i solens stråler eller maskinvaske det. Derfor skal du heller ikke være bekymret for at anvende de kreationer, som du skaber med Sandnes Merinoull garn. Materialet kan sagtens holde til at blive brugt igen og igen, da merinoulden – trods den bløde karakter – er både praktisk og holdbart, når du vælger en ordentlig kvalitet.