Pernilla 818 Fisherman Blue
43,00 kr.
Ikke på lager
Varen er udsolgt
Fakta om Pernilla
- Materialet er 100% uld
- Der er 50 gram garn i et nøgle
- Løbelængden er ca. 175 meter pr. 50 gram
- Strikkefastheden er at 22-24 masker og 30-34 rækker giver 10 x 10 cm
- Bør håndvaskes
- Skal tørres fladt
Pernilla fra Filcolana spindes med uld i højeste kvalitet
Pernilla 818 Fisherman Blue fra Filcolana er et 3-trådet, lidt løst spundet uldgarn, som egner sig godt til både strik, hækling, valkning og filtning. Dette garn bliver spundet af uld fra sydamerikanske får, og det er den samme uld, som bruges til Peruvian Highland Wool garnserien fra Filcolana.
Disse får bliver selvfølgelig ikke udsat for mulesing !
Peruvian Highland Wool finder du også i vores sortiment og den primære forskel mellem de to er blot, at Pernilla 818 Fisherman Blue er et 3-trådet garn, hvorimod Peruvian Highland Wool garnet er 4-trådet.
Begge garn typer er desuden kamgarnspundet, hvilket er med til at sikre dig det bedst mulige resultat. Det sikrer nemlig garnets runde form og er desuden med til at gøre tråden regelmæssig og jævn – og på den måde også nem at arbejde med.
Pernilla 818 Fisherman Blue er desuden elastisk på den gode måde og derfor egner det sig fantastisk godt til helt almindeligt strik, strukturstrik, strik med snoninger og faktisk også til at blive strikket sammen med andre typer af garn.
Kan Pernilla kombineres med andre typer af garn?
Sagtens og her er lidt info om strikkefasthederne
- Pernilla og Saga strikket sammen på pind 5 mm = 18 m x 25 p / 10 x 10 cm.
- Pernilla og Vilja strikket sammen på pind 5 mm = 18 m x 24 p / 10 x 10 cm.
- Pernilla og Tilia strikket sammen på pind 4,5 mm = 20 m x 28 p / 10 x 10 cm.
- Pernilla og Alva strikket sammen på pind 4,5 mm = 20 m x 28 p / 10 x 10 cm.
- Pernilla og Paia strikket sammen på pind 4,5 mm = 20 m x 28 p / 10 x 10 cm.
Der er helt sikkert mange andre kombinationer, så du må prøve dig frem!
Selvfølgelig kan man da hækle med Pernilla
Pernilla er også et dejligt garn at hækle med, da det ikke skiller ad i trådene. Du kan derfor bruge garnet til både babytøj og babytæpper, til solidt og slidstærkt børnetøj og til voksenstrik og tilbehør. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dine muligheder.
Filcolana er en af de garnproducenter, der går rigtig meget op i at sammensætte den rigtige farvepalet til hver enkelt kollektion. Derfor findes Pernilla garnet også i mange spændende farver og vi hos VegaGarn har gjort vores for at udvælge de bedste af disse. Derfor er vores udvalg også både spændende og farvestrålende, og det er den samme høje kvalitet, der går igen på tværs af alle farvenuancerne. Du kan se alle vores farver i Pernilla her, eller ved at gå på opdagelse i udvalget overfor.
Velegnet til næsten alle slags projekter
Den store variation betyder desuden også, at Pernilla garnet kan bruges til mange forskellige typer projekter og derfor har det inspireret mange spændende opskrifter. Du finder både brugbare opskrifter her hos os, men Filcolana har flere gratis opskrifter, der passer til specifikt Pernilla garnet. PetiteKnit bruger også Pernilla garnet i flere af deres opskrifter, så udvalget af opskrifter spænder vidt. Vi har samlet lidt inspiration her på siden, som forhåbentlig kan give dig en ide om, hvad Pernilla garnet kan bruges til:
Bekæmp møllene før de kommer !
Møl er et af de mest almindelige skadedyr i Danmark. De kommer som oftest ind i vores huse om foråret og det er deres larver, der gnaver hul på dit tøj i klædeskabet. Du opdager typisk et mølangreb ved, at det ser ud som om, dit tøj er vasket sammen med søm, skruer eller noget andet skarpt, der har lavet bittesmå huller i tøjet.
For at undgå mølangreb, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af cedertræ og lavendel, så måske et par cedertræskugler og et par poser med tørret lavendel, kan afskrækkede de sultne dyr?
Vask af uld er faktisk ikke så besværligt
Filcolana anbefaler at Pernilla håndvaskes i lunkent vand med et anerkendt uldvaskemiddel. Håndtér det færdige arbejde forsigtigt.
VIGTIGT !!! Skyl i vand med samme temperatur som vaskevandet. Rul det færdige arbejde ind i et håndklæde og tryk vandet forsigtigt ud. Ryst forsigtigt og lad det færdige arbejde tørre, liggende fladt på et tørt håndklæde.
Brug eventuelt vaskemidlet Eucalan. Det er en meget let måde at vaske sit uld på.
Sådan fjerner du pletter fra uld !!!
Det er ikke nemt og kan ikke altid lade sig gøre at fjerne pletter fra uld. Først og fremmest kan du prøve at fjerne pletterne før de tørrer ind, hvis det kan lade sig gøre.
Gnid eller gnub aldrig på pletten, da det kan give lyse, ’støvede’ områder, der ikke kan fjernes senere. Læg heller ikke uld i blød, inden du vasker det, da det kan give skjolder, farveudløb og afsmitning.
Her er et par ting, du kan prøve af:
- Skyl pletterne med lidt vand, og dup derefter forsigtigt tørt.
- Forbehandl’ pletter med lidt koncentreret, flydende finvaskemiddel eller håndopvaskemiddel.
- Vent i ca. 10 minutter, før du vasker.
Kilder: Forbrugerrådet Tænk, Teknologisk Institut og Forbruksforskningsinstituttet SIFO