Fragt fra 39,-

1 – 3 dages levering

Gratis fragt ved 499,-

Filtrer

Sådan tester vi strikkefasthed og kvalitet

Sådan tester vi strikkefasthed og kvalitet

Vi er altid på jagt efter de bedste garner til vores webshop. Og for at sikre, at vi kun tilbyder det bedste af det bedste, er det vigtigt for os at teste kvaliteten af hvert garn, vi overvejer at tilføje til vores sortiment. En af måderne, vi tester garnkvaliteten, er ved at lave strikkeprøver. Når vi laver strikkeprøver, får vi også dannet os et overblik omkring strikkefastheden af garnet.

Vi vil gerne dele vores proces  med at teste garnkvaliteten og strikkefasthed med jer og give en indsigt i vores seneste projekt.

Vi har lige færdiggjort en strikkeprøve med Merci fra Filcolana og ønsker at dele vores erfaringer.

 

 

Her er en nystrikket strikkeprøve, der ikke er behandlet på nogen som helst måde.

Den ser sjusket og uformelig ud.

Nu skal den til, at have den helt store tur!!!

Først og fremmest ønsker vi at understrege, at vi kun bruger garn, som vi kan stå inde for, og som vi selv ville strikke med. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten af vores garn.

Prøven er strikket i Merci fra Filcolana, der er et lækkert garn, der består af 50% uld & 50% pimabomuld. Det er utroligt blødt og lækkert at strikke med, og det giver et flot resultat.

Merci er et virkeligt godt garn til sommerstrik og baby/børnestrik.

For at teste garnkvaliteten har vi strikket en prøve på 20 x 15 cm med glatstrikning.

Normalt vil man ikke lave så stor en strikkeprøve, men nøjes med, at slå ca. 10 masker ekstra op. Det skyldes, at hvis du kun slår op til 10 cm, så vil prøven trække sig sammen og du vil ikke få et retvisende mål.

Vi har også hæftet ender og vasket prøven i Eucalan, som er et mildt vaskemiddel specielt designet til uld.


Her vaskes prøven i vaskemidlet Eucalan.

Det gøres ved, at der hældes håndlunt vand i en balje og tilsættes 1 teskefuld Eucalan pr. 5 liter vand. Lad strikketøjet ligge lige så stille i et kvarters tid og put det så i vaskemaskinen og centrifuger ved 800-1200 omdrejninger.

Efter vask centrifugerede vi prøven på 1200 omdrejninger og spændte den derefter ud med knappenåle på en stor puslespilsbrik. Det er vigtigt at spænde prøven ud, så den bevarer sin form og størrelse, når den tørrer. Hvis du ikke har sådan en puslespilsbrik, kan du spænde ud på dit strygebræt eller på en madras. Vores brik er købt i en legetøjsbutik.

Her er prøven blevet spændt godt ud, men ikke så meget, at den bliver trukket ud af facon.

Der findes mange forskellige redskaber til udspænding. Den her er nok den mest simple. Dog skal du lige være opmærksom på, at dine knappenåle ikke ruster og afsætter grimme mærker på prøven.

Når prøven er tør, kan du tage den af igen og måle om strikkefastheden er korrekt og mærke om garnet føles lækkert i dine hænder.

Det gjorde Merci og levede op til alle vores forventninger.

Vi er glade for at sige, at prøven så fantastisk ud efter vask og udspænding!

Vi har også strikket en lille sommerdragt med Merci, og vi vil dele mere om den senere. Men for nu ville vi bare dele vores erfaringer med Merci fra Filcolana og hvorfor vi mener, at det er en fantastisk garnkvalitet, som vi med glæde vil tilbyde i vores webshop.

 

Vi håber, at dette indlæg har givet jer en god indsigt i vores proces til at teste garnkvaliteten, strikkefastheden og vores erfaringer med Merci fra Filcolana.

Du finder alle de skønne farver som garnet findes i her

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, er I velkomne til at dele dem med os i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.