Eco Melange

Eco Melange

Fakta om Eco Melange

  • Materialet er 80% baby alpaca og 20% fine merino wool.
  • Der er 50 gram garn i et nøgle.
  • Løbelængden er ca. 150 meter pr. 50 gram garn.
  • Skal vaskes i hånden.
  • Bør tørres fladt.

Garnet Eco Melange fra Isager Garn består af 80% Baby Alpaca og 20% Fine Merino Wool.
Garnet har en løbelængde på 150 m på 50 g, og den kan strikkes på pind 3 – 3,5 mm.

Eco Melange består af en blød kerne Baby Alpaca spundet ind i et tyndt net af Merinould. Det giver to fordele. Den ene er et ultrablødt garn, og det andet en meget smuk struktur i det strikkede stof. Strik gerne på tynde pinde for at få strukturen finest. Eco Melange er også velegnet til sammenstrikning med andre garner, f.eks. Spinni, Tvinni eller Alpaca 1.

Farverne er rene naturfarver uden brug af farvestof.

Strikkefastheder

Eco Melange: 10 cm = pind 3 – 24 m/32 p
Eco Melange + Tvinni: pind 3,5 = 18 m/28 p
Eco Melange + Alpaca 1 : pind 3,5 = 19 m/30 p

Opbevaring

Hvis du vil undgå at dit garn bliver angrebet af møl, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.
Møl bryder sig heller ikke om duften af lavendel og cedertræ.

Vaskeanvisning

Uld vaskes i hånden, medmindre man har en vaskemaskine med et meget skånsomt uldprogram, der kan vaske i kuldslået vand. For at undgå at valke den færdige strikmodel bruges kun lidt sæbe. Brug et godkendt uldvaskemiddel. Hold samme temperatur gennem hele vaske- og skylleprocessen, og vask endelig ikke over 28 grader. Strikmodellen kan med fordel centrifugeres let efter vask. Læg modellen i vaskepose eller pudevår. Efter centrifugeringen lægges modellen til tørre på håndklæder.

Det er ikke nødvendigt at vaske en uldmodel tit. Ofte vil det være nok at hænge den til luftning i fugtigt vejr. Bomuldsgarner og blandingsgarner med hør og bambus kan tåle højere vasketemperaturer, men vi anbefaler samme vask som uldgarnet.