Cotonella

Cotonella

Fakta om Cotonella

  • Materialet er 100% Pimabomuld.
  • Der er 100 gram garn i et nøgle.
  • Løbelængden er ca. 280 meter pr. 100 gram garn.
  • Strikkefastheden er at ca. 20 masker og 26 pinde giver 10 x 10 cm på pinde 4½ mm.
  • Passer fint til pinde 4½ og 5 mm.
  • Kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader.
  • Bør tørres liggende.

Ren Pima-bomuld gør Cotonella fra Lana Grossa ultrablød og luksuriøs. Garnet er printfarvet og passer godt til lækker blød sommerstrik. Printfarverne giver flotte striber, som glider smukt fra den ene nuance til den næste.
Cotonella er kædespundet, hvilket gør, at garnet ikke skiller ad, når du hækler eller strikker med det.
Til en damebluse i str. 38-40 går der ca. 400-500 gram garn.

Bekæmp møllene før de kommer !

Der er intet mere ærgerligt end at bruge tid på at vælge det rigtige garn, for blot at få det ødelagt af møl. Det samme gælder naturligvis for igangværende strikke- og hækleprojekter. Der er dog flere ting, du kan gøre for at holde møllene væk og har du meget garn derhjemme, er det værd at skrive sig disse råd bag øret.

For at undgå mølangreb, kan du opbevare dit garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.

Møl bryder sig heller ikke om duften af cedertræ og lavendel, så måske et par cedertræskugler og et par poser med tørret lavendel, kan afskrække de sultne dyr?

Møl er et af de mest almindelige skadedyr i Danmark. De kommer som oftest ind i vores huse om foråret og det er deres larver, der gnaver hul på dit tøj i klædeskabet. Du opdager typisk et mølangreb ved, at det ser ud som om, dit tøj er vasket sammen med søm, skruer eller noget andet skarpt, der har lavet bittesmå huller i tøjet.